Diğer Sporlar

"Kesinlikle telafi edeceğim"

27 Haziran 2015 Cumartesi 12:41 - Son Güncelleme 27 Haziran 2015 Cumartesi 12:45

Servet Tazegül "Bakü'deki performansımı kesinlikle telafi edeceğim."

Avrupa Oyunları'nda hayal kırıklığı yaşatan olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül, 2016 Rio Olimpiyatları'nda kürsüye çıkarak bunu telafi edeceğini söyledi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ilk kez düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'na, Türkiye'nin en önemli madalya umudu olarak giden ancak kürsüye çıkamayan milli tekvandocu Servet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, endişeye gerek olmadığını ifade etti.

Avrupa Oyunları'ndan yaklaşık 1 ay önce Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli tekvandocu, "Bakü'deki performansımı kesinlikle telafi edeceğim. İnşallah, olimpiyatlarda yine kürsüye çıkacağım" dedi.

Kamplarla birlikte yaklaşık üç ay süren "dünya şampiyonası mesaisi" sonrası kısa bir aranın ardından Azerbaycan'a gittiklerine dikkati çeken 27 yaşındaki sporcu, "Vücudum henüz tam hazır değildi. Ufak tefek sakatlıklar vardı. Konsantrasyon eksikliği de yaşadım. Normal şartlarda zaten oyunlarda yer almazdım. Ancak şampiyonada Avrupa'nın en iyi 16 sporcusunun katılma zorunluluğu vardı. Mecburen ülkemi temsil etmek adına yer aldım. Elimden geleni yapmaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

Son olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül, 6 yaşından tekvandoya başladığına işaret ederek, "21 yıldır tekvando yapıyorum. Sürekli tekrarlayan, antrenman yaptıkça yoğunlaşan ağrılarım var. Olimpiyat barajına ulaşmak için sürekli eleme müsabakalarına giriyoruz. Arada bir vücut, dinlenme ihtiyacı duyuyor" diye konuştu

Hedefinde herhangi bir sapma olmadığını vurgulayan milli tekvandocu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olimpiyatlar için bir sıkıntı yok, aynı şekilde devam edeceğim. Dünya ve olimpiyat şampiyonu unvanımı korumak istiyorum. Onların peşinden gideceğim. İyi motive olacağız. Hedefimizi koyduk. Hedefe odaklandıktan sonra oluyor. Türkiye'ye yeniden güzel sonuçlarla döneceğim."

"Sıkıntı yok"

Avrupa Oyunları'nda sadece bir madalya kazanan Tekvando Milli Takımı'nın teknik direktörü Ali Şahin de Servet Tazegül'ün kendisini kanıtlamış kaliteli bir sporcu olduğuna dikkati çekti.

Takım halinde dünya şampiyonasından sonra performans eksikliği yaşamalarının normal olduğunu belirten Şahin, "Çünkü arka arkaya performans sergilemek kolay olmuyor. 'Sıkıntı yok' diyebiliriz. Avrupa Oyunları'ndan önce daha büyük şampiyonada önemli başarı elde ettik. Milli takımın son 6 aylık performansından memnunum" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
İlk günde 6 madalya!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz