Diğer Sporlar

Köy okulundan Türkiye ikinciliğine

06 Mayıs 2022 Cuma 13:24 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2022 Cuma 13:27  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasya’nın Ezinepazar Köyü Atatürk Ortaokulunda kurulan kriket takımı Okul Sporları Türkiye Şampiyonasında 2. oldu.

Ezinepazar Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Kriket Antrenörü Yunus Emre Ceylan’ın okulda 15 öğrenciden kurduğu, 11 ve 12 yaşındaki öğrencilerden oluşan kriket takımı Muğla’da yapılan Okul Sporları Kriket Şampiyonasında 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Öğrenciler okul sonrası bahçede kriket antrenmanı yaparak şampiyonaya hazırlandı. Daha önce kriketin dahi ne olduğunu bilmeyen köy okulu öğrencileri şimdilerde bu spora devam etmeyi ve ülkelerini yurt dışında da temsil etmeyi hedefliyor.

Öğrenciler derslerden sonra, teneffüs aralarında, olumsuz hava şartlarında dahi okul bahçesinde kriket antrenmanlarına devam ediyor.

Öğrenciler, okul bahçesindeki antrenmanlarının ardından kapalı spor salonunda antrenmanlara devam ediyorlar.

Ezinepazar Köyü Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı, Beden Eğitimi Öğretmeni ve Kriket Antrenörü Yunus Emre Ceylan, “22-27 Nisan 2022 tarihleri arasından Muğla Ortaca da yapılan Okul Sporları Kriket Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Köy okulu olarak Türkiye ikincisi olduk. İnancımız şampiyonluktu zaten bir önceki okul sporları turnuvasında amacımız buydu, hedefimiz buydu. Ancak Türkiye ikincisi olduk. Emelimize ulaştık, amacımıza ulaştık. Bizim öğretmen olarak, idareci olarak, yönetici olarak yegane amacımız çocuklara faydalı olabilmek, çocuklara dokunabilmek, bunun için tatil demedik, bayram demedik, tatil demedik, akşam demedik, sabah demedik, bol bol çalıştık çocuklarımızla. Bir hedefimiz vardı, Türkiye Şampiyonasında derece yapmak ve bunu yaptık. Önümüzdeki yıl hedefimiz inşallah şampiyon olmak ve bir köy okulunun hem okul sporlarında, spor branşında hem akademik anlamda başarılı olabileceğini kanıtlamak istiyoruz.” dedi.

Şampiyonanın en iyi oyuncularından Büşra Altınok, (12) “Kriketle bu yıl tanıştım Yunus Hocamız sayesinde. Türkiye kadınlarda en iyi oynayan 3. Seçildim. Çok mutluyum umarım krikete devam ederim. Devam etmeyi de istiyorum. Hocalarım ve arkadaşlarımla beraber krikete devam etmek istiyorum. Okulumuzu temsil etmek istiyorum. Amasya’yı temsil etmek istiyorum.” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Müthiş bir yolculuk, çok keyifli bir yolculuk Amasya’mız adına. Mükemmel bir fotoğraf bu fotoğraf, bu başarı hikayesi. Hem de gençlerimiz çocuklarımız acısından fırsat eşitliği sağlandığında nereye ulaşabileceklerine dair her alanda spor da dahil olmak üzere hayalin önünü açmaya yönelik müthiş bir başarı hikayesi bu hikaye. Ben umuyorum ileriki yıllarda bu gençler bu hikayelerine daha da daha da bir yere taşıyacaklar. Ben emeği geçen her arkadaşımı, ailelerimizi tebrik ediyorum. Müthiş bir hikaye olmuş burada. Köy ortamından çıkıp, zor şartlardan ama çalışarak, gayret edilerek, Türkiye şampiyonluğuna şampiyonaya gidebilmek bu mükemmel bir başarı. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şehrimiz adına gurur duyduk.” dedi.

Türkiye ikincisi öğrenciler boz vermeyi de ihmal etmedi. 

Sıradaki Haber
60. TBMM Koşusu Ankara'da gerçekleştirilecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz