Diğer Sporlar

Milli satranççının gözü rekorda

23 Eylül 2015 Çarşamba 11:24 - Son Güncelleme 23 Eylül 2015 Çarşamba 11:31

Bu yıl 11. kez Türkiye şampiyonu olan Betül Cemre Yıldız, gözünü rekora dikti.

Satrançta bu yıl 11. kez Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak Gülümser Öney'in rekoruna ortak olan Betül Cemre Yıldız, gelecek sene rekor kırmak için mücadele edecek.

Satrancı ailesinden öğrenen ve 1997'de satranç kursuna giden Betül Cemre Yıldız, ilk olarak İzmir 10 Yaş Kızlar Şampiyonası'nda tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu. İlk Türkiye şampiyonluğunu 2002'de elde eden Yıldız, son olarak 2015'te Gaziantep'teki şampiyonada da mutlu sona ulaşarak 11. şampiyonluğunu kazandı. Betül Cemre Yıldız, Gülümser Öney'in 11 Türkiye şampiyonluğu rekoruna ortak oldu.

Betül Cemre Yıldız, satranca 9 yaşında başladığını ancak bunun geç bir yaş olduğunu belirtti. İlk olarak 11 yaşında Türkiye ikinciliğini kazandığını kaydeden Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"İlk Türkiye şampiyonluğunu 13 yaşında elde etmiştim, o benim için çok büyük bir başarıydı. O zaman bu noktaya geleceğimi, 11 kez şampiyon olacağımı hayal bile etmemiştim. Rekoru egale ettikten sonra tek düşüncem yeni rekoru kırmak. Satrançta son dönemde alttan gelen genç yeteneklerimiz var. Bu satrancın gelişimi için çok önemli."

Yıldız, satrançta sponsor varlığının önemine dikkati çekerek "Sponsorların gelmesi çok önemli. Satrancın küçük yaşlarda başlamasına katkıda bulunuyor. Sponsorlukların artması satrancı da geliştirecek" dedi.

Yapmayı hedeflediği mesleğin avukatlık olduğunu ve eğitimini alarak bunu da başardığını bildiren Yıldız, "Mesleğimi de yapıyorum ama satrancın yeri apayrı. Dokuz yaşından beri milli olarak satranç oynuyorum ancak avukatlık hobi gibi şu anda. Asıl mesleğim satranç" diye konuştu.

Yıldız, 2007'den beri satranç merkezlerinin olduğunu bunu daha sonra akıl ve zeka sporları eğitim merkezine dönüştürdüklerini belirterek, "Merkezde yeni akıl oyunları, dama, go, çin satrancı gibi değişik oyunları ekledik. Dama ileri seviyede Türkiye'ye yeni girdi ama çapraz ve Türk damasında zamanla Türkiye'nin adı dünyada duyulacak" görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
Beyzbol efsanesi hayatını kaybetti!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz