Diğer Sporlar

Olimpiyat ateşi yakıldı

19 Nisan 2024 Cuma 15:24 - Son Güncelleme 19 Nisan 2024 Cuma 15:28  |  Kaynak : TRT SPOR

Olimpiyat oyunlarının geleneksel kıvılcımını büyük bir ateşe dönüştüren tören, Yunanistan'ın antik Olimpia Kenti'nde yer alan Hera tapınağında yapıldı.

Geleneksel seremoni, büyük bir görsel şölene sahne oldu. Paris Olimpiyat Oyunları organizatörleri, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu törende ön sırada yer aldı.

Profesyonel sanatçıların yer aldığı sembolik törende, baş Rahibe rolünü üstlenen ünlü Yunan aktris Mary Mina, diğer rahibelerle çevrili meşaleyi ateşe verdi.

Daha sonra alevi, ilk meşale taşıyıcısı şampiyon Yunan kürekçi Stefanos Ntouskos'a devretti.

Kısa bir koşunun ardından, ev sahibi şehrin temsilcisi olarak Fransa'nın yüzmede üç kez Olimpiyat madalyası sahibi Laure Manaudou meşaleyi devraldı.

Olimpiyat meşalesi, 26 Nisan'da, 1896'daki ilk modern oyunların yapıldığı Atina'nın Panathenaic stadyumunda Paris Oyunları organizatörlerine teslim edilecek.

Daha sonra 'Belem' gemisiyle Fransa'ya doğru yola çıkacak ve 8 Mayıs'ta Marsilya'ya varacak. Eski limandaki törene şimdiden 150 bin kişinin katılması bekleniyor.

Marsilya'daki son meşale taşıyıcısı ise olimpiyat ateşini 9 Mayıs'ta Velodrome Stadı'nın çatısına taşıyacak.

Meşale, iki aydan fazla sürecek yolculuğun ardından, 26 Temmuz'da Paris'te yapılacak 2024 olimpiyat oyunları açılış töreninde bir kez daha alev alacak. 

Etiketler : OlimpiaThomas Bach
Sıradaki Haber
Modern Pentatlon Dünya Kupası, Ankara'da sahne alıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz