Placeholder Broadage Row
TMOK'tan destek

Türkiye Miilli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Gündoğan soruları cevapladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türk sporuna destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Gündoğan, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da olimpik sporculara olan finansal desteklerinin devam ettiğini belirterek, "Olimpik sporcu ve takımlarımıza destek vermekle kalmıyor, aynı zamanda ilgili bilim insanlarını, spor hukuku ve hekimliği, sporcu sağlığı, dopingle mücadele gibi konularda yurt dışı seminerlerine gönderiyoruz" dedi.

TMOK'un olimpiyat oyunlarına hazırlanan ve madalya şansı bulunan sporculara yardımcı olmak amacıyla her ay finansal destek sağladığını anlatan Gündoğan, "Türkiye, 16-28 Ağustos'ta Çin'in Nanjing kentinde yapılacak Gençlik Olimpiyat Oyunları'na atıcılık, modern pentatlon, cimnastik, yelken ve eskrimde birer, okçuluk, halter, badminton, judo, plaj voleybolu ve kürekte ikişer, tekvando ve güreşte 3, boksta 5, atletizmde 9, yüzmede 4 sporcu ile katılacak. Oyunlara katılım hakkı elde eden 41 sporcumuzun her birine, aylık 500 dolar yardımımız devam ediyor. Amacımız, sporcularımızın hazırlık sürecine biraz da olsa yardımcı olabilmek" diye konuştu.

Kadın basketbolculara 100 bin dolar yardım

Takım Sporları Destek Programı çerçevesinde Kadın Basketbol Milli Takımı'na toplam 100 bin dolar finansal destek sağlayacaklarını kaydeden Gündoğan, "Bu 100 bin doların 33 bin doları 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası Hazırlık Kampı, 31 bin doları 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası Hazırlık Kampı ve Eurobasket, 36 bin doları 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Hazırlık Kampı için ayrılacak" ifadelerini kullandı.

Sporcu ve Takım Destek Programı dışında, antrenörlerin teknik gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yurt dışından uzman getirterek kurslar düzenlediklerini ve eğitim amacıyla yurt dışına antrenör gönderdiklerini dile getiren Tandoğan, ellerinden geldiği kadar bilim insanlarına da destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Antrenör Gelişim Programı dahilinde Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen kurslara finansal destek sağlanacağını belirten Gündoğan, "Yurt dışına eğitim almak için gidenlere yol yardımı veriyoruz. Spor bilimi uzmanlarını, beslenme, hukuk, sağlık, dopingle mücadele ve sakatlıklar gibi konularda yurt dışı seminerlerine gönderiyoruz" dedi.

Gündoğan, destek programları ile ilgili bütçenin her yıl farklılık gösterdiğini, öncelikleri o yılın spor gündemine göre belirleyerek, ellerinden geldiği kadar çok spor insanına destek vermek için çabaladıklarını sözlerine ekledi.