Diğer Sporlar

Olimpiyatın artistik buz pateni cephesinde covid engeli

03 Şubat 2022 Perşembe 12:37  |  Kaynak : TRT SPOR

Artistik buz pateni branşının ilk olimpiyat yarışlarının başlamasına saatler kalmışken bazı patenciler yarışmaya katılamama riskiyle karşı karşıya.

Almanya takım yarışında bir eksikle yarışacak

Almanya’yı çiftler kategorisinde temsil edecek tek çift olan Minerva Fabienne Hase/Nolan Seegert çiftinden Nolan Seegert’in Pekin’de yapılan testi pozitif çıktı. Herhangi bir semptom göstermediği belirtilen patenci karantinada bulunuyor. Seegert bireysel kategorideki çiftler mücadelesinden önce testinin negatif çıkması hâlinde yarışabilecek. Ancak çift yarın başlayacak olan takım yarışında yer alamayacak. Protokollere göre böyle bir durumda, ilgili ülkenin takımlar açıklanmadan önce yeni bir çiftin ismini vermesi gerekiyor. Ancak Almanya’nın olimpiyatlarda yarışma hakkı elde eden tek çifti Hase/Seegert çifti olduğu için başka bir çifti görevlendirme şansı yok. Bu durum Almanya’nın takım yarışından tamamen çıkması ihtimalini doğurmuştu. Ancak Alman Olimpik Sporlar Konfederasyon’unun Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre Almanya takım yarışında mücadele edecek ancak çiftler kategorisinde yarışmayacak. Böylelikle Almanya takım yarışında çiftler kategorisinden puan alamayacak.

Aksilikler Kanadalı Keagen Messing’in peşini bırakmıyor

Kanada’yı tek erkekler kategorisinde temsil edecek olan Keagen Messing, kurallar gereği ülkeden ayrılmadan önce yaptırması gereken testin sonucunda Covid pozitif olduğu haberini aldı ve Pekin’e hareket edemedi. Sağlık durumu iyi olan Messing, bireysel tek erkekler yarışının yapılacağı 08 Şubat gününden önce testinin negatife dönmesi hâlinde yarışabilecek. Messing, geçtiğimiz ay Ottawa’da gerçekleştirilen Kanada Ulusal Şampiyonası’na hava muhalefeti nedeniyle 30 saatlik bir yolculukla varabilmiş ve o zaman da yarışmayı kaçırma riskiyle karşı karşıya kalmıştı. Son antrenmana yetişen patenci yaşadığı strese rağmen ülke şampiyonu olmayı başarmış ve olimpiyatlara gelmeye hak kazanmıştı. Kanada’nın en başarılı erkek patencisi olan Messing’in hâlen 08 Şubat’ta başlayacak bireysel yarışmaya katılma şansı olsa da takım yarışında mücadele edemeyecek. Bu durumda Kanada’nın diğer patencisi Roman Sadovski’nin, takım yarışında hem kısa hem de serbest programda ülkesi adına yer alması gerekecek.

Stephan Lambiel’den hayranlarını önce korkutan, sonra rahatlatan haber

Japon Shoma Uno ve Letonyalı Denis Vasiljevs’in antrenörü, 2006 olimpiyatları ikincisi, 2005-2006 dünya şampiyonu ve bu sporun en sevilen isimlerinden biri olan Stephan Lambiel de Covid nedeniyle Pekin’e uçamadı. Instagram hesabından açıklama yapan Lambiel, testinin artık negatife döndüğünü ve bir-iki gün içinde Pekin’e hareket edeceğini duyurdu. Bu süre zarfında Uno ve Vasiljevs Pekin’deki antrenmanlarını kendileri gerçekleştirecekler.
 

Sıradaki Haber
Ragbide teknik direktör Ngue ile yola devam kararı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz