Diğer Sporlar

Onun hedefi Türk bayrağını dalgalandırmak!

14 Haziran 2015 Pazar 14:07 - Son Güncelleme 14 Haziran 2015 Pazar 14:11

Milli okçu Mustafa Ak, kariyerini 2016 Rio'ya katılarak noktalamak istiyor.

Şırnak'ta vatani görevi sırasında mayına basarak gazi olan 45 yaşındaki milli okçu Mustafa Ak, Türk bayrağını 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda dalgalandırmayı amaçlıyor.

Samsunlu Mustafa Ak, 16 Kasım 1994 tarihinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatani görevini yaparken mayına basması sonucu sol bacağını diz altından kaybetti. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavisi tamamlanan Ak'a protez bacak takıldı.

Taburcu olduktan sonra Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başlayan Ak, 2001 yılında okçuluk sporuna başladı. Bu sporda kısa sürede ilerleyen Ak, 2005 yılında bedensel engelliler milli takımına girmeyi başardı. Bir yıl sonra Almanya'da düzenlenen özel bir turnuvada kürsüye çıkan Mustafa Ak, 2009 yılında ise dünya şampiyonluğu elde etti.

Çek Cumhuriyeti'ndeki şampiyonada İstiklal Marşı okunduğu anı "Hayatımdaki en mutlu andı" diye tanımlayan Ak yaptığı açıklamada, aynı duyguyu tekrar yaşamak istediğini belirtti.

Paralimpik Oyunları'na katılmak istiyor

Bir ayağını kaybetmesine rağmen hayata hiç küsmediğini ifade eden Mustafa Ak, şunları kaydetti:

"Askerlikten önce amatör kümede futbolcuydum. Gazi olduktan sonra bu sporu yapamadım. Okçuluk bir nevi beni hayata bağladı. Dönüm noktam oldu. Evlendim ve iki çocuğum oldu. Antrenörlük sertifikası aldım. En büyük hayalim 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılarak ülkemi temsil etmek. Okçuluğu bıraktıktan sonra ülkemizi temsil edecek yeni sporcular yetiştirmek için antrenörlük yapacağım."

Gazi olmasına rağmen ülkesi ve bayrağı için yapacağı çok iş olduğunu dile getiren Ak, "Gazi olmanın onurunu, şerefini yaşıyorum. Askerlik yaparken bayrağımızı, vatan toprağını korumak için mücadele ediyordum. Burada da bayrağımızı daha iyi temsil etmek için çalışıyorum. Benim için iki görev de aynı" diye konuştu.

Sıradaki Haber
ABD'yi devirip şampiyon oldular!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz