Diğer Sporlar

Petank Şampiyonası Mersin'de

25 Eylül 2014 Perşembe 16:30 - Son Güncelleme 25 Eylül 2014 Perşembe 16:39

Şampiyona, 26-28 Eylül tarihlerinde Mersin'de yapılacak.

Avrupa Kadınlar Petank Şampiyonası 26-28 Eylül tarihlerinde Mersin'de düzenlenecek.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanvekili Mutlu Türkmen, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, şampiyonaya Avrupa'nın bütün bölgelerinden 28 ülkenin katılacağını belirterek, cuma ve cumartesi günü elemeler, pazar günü ise final müsabakalarının yapılacağını ifade etti.

Şampiyonada takımlar, bireysel ve milletler kupası müsabakalarının oynanacağını bildiren Türkmen, "Şampiyona kapsamında bugün de Avrupa Petank Federasyonu'nun genel kurul toplantısı yapılacak ve federasyonun yeni yönetimi ile başkanı seçilmiş olacak" dedi.

Uluslararası Petank Federasyonu Başkanı Claude Azema da geçen yıl Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapan Mersin'de yeni bir şampiyona için bulunduklarını belirterek, Türkiye'nin boccenin tüm disiplinlerinde önemli bir noktada olduğunu söyledi.

Avrupa Petank Konfederasyonu Başkanı Flemming Jensin ise organizasyona destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiğini belirterek, şampiyonanın en iyi şekilde geçmesini diledi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ahmet Tarakçı da böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, Akdeniz Oyunları'ndan sonra Mersin'de ulusal ve uluslararası alanda 258 organizasyonu gerçekleştirdiklerini bildirdi.

AA

Sıradaki Haber
Engeller "Başkent"te aşılacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz