Diğer Sporlar

Ragbi tutkusu mesafe tanımadı

08 Ekim 2019 Salı 10:02 - Son Güncelleme 08 Ekim 2019 Salı 10:04

Ragbi Dünya Kupası Japonya'da devam ediyor. Türkiye'de çok izleyicisi olmasa da dünyada çok sayıda fanatiği olan bu spora aşık iki kişi, şampiyonayı ayrı bir keyifle takip ediyor.

Yollar, kafeler, gösteriler...

Japonya'da devam eden Ragbi Dünya Kupası’nda Fransa çeyrek finale yürürken, iki Fransız taraftar takımlarını desteklemek için Japonya yollarını bisikletle arşınlıyor.

Fransa'da yaşayan 31 yaşındaki acil servis doktoru Alexandre Roux ile hemşire eşi Elsa bu şampiyonayı bir başka yaşıyor.

İki ragbi tutkunu Fransa'dan, Japonya'ya geldikten sonra ülkelerinin maçlarını yapacağı şehirlerarası mesafeyi bisikletle kat etmeye karar verdi.

Ve macera başladı.

Uçak, tren ya da otomobil yerine bisiklet ulaşım aracı olunca yolculuğun rengi de haliyle değişti.

Roux “Katlanabilir bisikletlerimizi Fransa’dan bir dostumuzdan ödünç aldık. Yanımızda birkaç tişört, forma ve kamp malzemesi dışında bir şey taşımıyoruz. Günde yaklaşık 70 kilometre pedal basıyoruz. Toplamda 500 kilometreyi geçti. Rampalar şimdiye kadar sorun olmadı ama giderek zorlaşıyor” açıklamasını yaptı.

Elsa da “Çok hızlı gitmemeye çalışıyoruz. Böylece etrafı daha iyi gözlemliyor, insanlarla tanışma imkanı buluyoruz. Bisikletle yolculuk tanışmak için iyi bir araç. Çadır kurduğumz yerlerde yılan da dahil olmak üzere çok sayıda hayvanla karşılaştık. Ancak hiçbir zarar görmedik” dedi.

Bir Dünya Kupası’nın sadece stadyumlarda yaşanmadığının en güzel kanıtı olan Fransız çiftin yolculuğu, ülkelerinin galibiyetleriyle daha da sürecek gibi görünüyor.

Kaynak: TRT SPOR
 

Etiketler : Ragbi
Sıradaki Haber
Cimnastikte ikinci Tokyo kotası Ferhat Arıcan'dan
Yükleniyor lütfen bekleyiniz