Diğer Sporlar

Sporla Yaşayan Şehirler: Giresun

29 Mart 2024 Cuma 15:01 - Son Güncelleme 30 Mart 2024 Cumartesi 11:42  |  Kaynak : TRT SPOR

‘Sporla Yaşayan Şehirler’ haber dizimizin yeni konuğu Giresun.

 2 stadyum, 2 çim antrenman sahası, 16 sentetik zeminli futbol sahası, 12 halı saha, 13 Spor salonu, 1 Sporcu Eğitim Merkezi, 2 Olimpik Yüzme Havuzu, 4 portatif yüzme havuzu, 1 atletizm pisti, 1 atış poligonu, 2 tenis kortu, 1 kaykay pisti ile gerçek bir spor şehri Giresun.

Fındığın anavatanı ve dünyanın en kaliteli fındığına sahip olan Giresun, deniz kıyısından yüksek köylere kadar uzanan fındık bahçeleriyle kaplıdır. Zor arazi koşullarına rağmen şehir spor tesisleri anlamında oldukça zengin.

Giresun Simidi, Giresun Kadayıfı, Çavuşlu Ekmeği, Çayı, Tamzara Dokuması, Çamoluk Kuru Fasulyesi ve Mısır Ekmeği ile meşhur Giresun aynı zaman da çıkardığı Şampiyon Sporcular ile de adından söz ettiriyor.

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün ile şehirde yapılan etkinlikleri ve Giresunluların katılımını sorduk. Özellikle, Sarıkamış Şehitleri Yürüyüşü, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Bisiklet Etkinliği ve Güce Şaban Kalesi Şehitlere Saygı Yürüyüşü şehirde yapılan önemli etkinliklerden bazıları.

Deva Dübüş, Emre Çolak, Cansu Bektaş ve özel sporcular kategorisinde Turgut Aslan Yaraman gibi şampiyon sporcular çıkaran Giresun ile ilgili hazırladığımız haberimiz sizlerle…

Vefakar Gençlik, Fedakar Ecdadını Unutmadı. Giresun Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdü

Sarıkamış Harekatı'nın 109. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 7 Ocak 2024 Pazar günü Dereli Kulakkaya Yayla merkezinden başlayarak Türk bayrakları olan yüzlerce kişinin katılımıyla Alçakbel Mesire alanı güzergahında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü ve Alçakbel Mesire Alanında Şehitleri Anma Töreni düzenlendi.

 Giresun Valisi Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ, Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi KONAL, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer ERGÜN ve Önceki Dönem Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah ÖNAL günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Tören konuşmaların ardından İl Müftüsü Selçuk KILIÇBAY tarafından okunan Kur’an tilaveti ve yapılan dualarla sona eren etkinlikle ilgili Sayın Ergün şunları söyledi:

"Sarıkamış Ruhu’nun ülke genelinde canlılığını sürdürmek, milli ve manevi değerlerimizi gençlere daha etkin şekilde tanıtmak, vatan sevgisi aşılamak ve tarih bilincini kazandırmak amacıyla Sarıkamış harekatı anısına gerçekleştirdik. Giresunlu gençlerimiz milli ve manevi değerlerine sahip çıkıyor. Dolayısı ile şükürler olsun ki yüksek bir katılım ile şehitlerimizi andık. Gençlerimizin, Giresunluların bu hassasiyeti bizleri mutlu ediyor."

"Cumhuriyetimizin 100. Yılı Bisiklet Etkinliği’’ 22 Ekim 2023’de Giresun – Şebinkarahisar arasında yapıldı. Muhteşem bir doğa manzarasının eşlik ettiği etkinlik ile ilgili Sayın Ergün şunları söyledi. 

"Giresun Merkezden, Duroğlu Beldesi, Dereli İlçesi, Mavigöl ve Kuzalan etabını takip ederek Eğribel tüneli ve Tamzara istikametinde bir güzergahta gerçekleşti. 4 saat 40 dakika süren etkinliğimiz Şebinkarahisar'a ulaşan tüm sporcular turu tamamlayıp taşıdıkları Türk Bayrağını, Kent Meydanındaki bitiş çizgisini geçerek Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer ŞENTÜRK' e teslim etmeleri ile tamamlandı. Çok önemsediğimiz bir etkinlikti ve "Bisiklet Turu Anadolu’nun 1000 yıllık Türk-İslam yurdu olduğu teması." İle başarı ile tamamladık.

Gençlerin; Tüm Adımlarını şühedanın izinde atarak vatan toprağının kutsallığını iliklerde hissettiği etkinlik

 Saygı Yürüyüşüne Vali Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım ELMAS ve Ertuğrul Gazi KONAL, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Özgür ÖZER, Güce Kaymakam V. Muhammet Ali BAYRAKTAR, Güce Belediye Başkanı Aytekin BODUROĞLU, Gençlik ve Spor İl Müdürü V. Muzaffer ERGÜN, İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, çok sayıda davetli ve Giresunlu gençlerin katıldığı etkinlikle ilgili Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılı münasebetiyle kuruluşa giden süreçte yaşanan zorlukların, verilen mücadelenin gençlerimiz tarafından algılanmasına yönelik milli şuur ve bilincin oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla 21 Ekim 2023 Cumartesi günü "Güce Şaban Kalesi Şehitlere Saygı Yürüyüşü" düzenlendi. Gençlerimizin katılımı oldukça yoğundu. Sportif faaliyetlerin yanı sıra gençlerimizde böylesine bir Milli Şuur oluşturmakta bizim görevlerimiz arasındadır.

Anma programımız; Giresun, Tirebolu, Güce ve Doğankent ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Harşit Savunmasının verildiği 140 km’lik alanın ana karargâh ve tabyalarını oluşturan Güce Şaban Kalesi Şehitlik ve Siperlerine 3.400 metrelik güzergâhta gerçekleşti.

Gençlerimiz ve tüm katılımcılar; 1.Dünya savaşından kalma intikal yollarından siperlere ulaştılar, şehitliğe intikalden sonra göndere Türk bayrağı çekilerek şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar edildi. Programa katılanlara şehitlerin anısına ithafen askerlerin menüsünden oluşan ikramda bulunarak program sonlandırıldı."

Ulusal liglerde mücadele eden Giresun takımları:

TFF 1.lig Erkekler Giresunspor (futbol)

Süper Lig Kadınlar Görele Belediyespor (hentbol)

1. Lig Erkekler Giresunspor (hentbol)

1. Lig Erkekler Gençlikspor (Sutopu)

3. Lig Erkekler Eynesil Belediyespor (futbol)

1. Lig Kadınlar Sanayispor (futbol)

2. Lig Erkekler Giresunspor (Voleybol)

Bölgesel Amatör Lig Erkekler 1926 Bulancakspor ve Görelespor (futbol)

Futbol, Voleybol, Hentbol ve Su Topu olmak üzere Giresun’un 8 takımı Ulusal Liglerde mücadele etmektedir. Okul Sporlarının da çok önemsendiği şehirde; 2023-2024 sezonunda bugün itibariyle 38 İl Birinciliği, 5 Grup Birinciliği, 1 Türkiye Yarı Finalleri, 1 Türkiye Birinciliği düzenlenmiş. 21-24 Mart 2024 tarihleri arasında ise Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonunda 26 farklı ilden 37 okuldan 185 sporcunun katılımıyla Badminton Gençler Kız Erkek Türkiye Birinciliğine ev sahipliği yapılmış.

 Giresun’un şampiyon sporcularını sorduğumuz Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün; Öncelikli hedeflerinin başta gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar olmak üzere tüm Giresunluların spora kolay erişimlerinin sağlamak olduğunu ancak madalyaların ve şampiyon sporcuların de gençler için bir rol model olduğu için önemsediklerini söyledi. Ergün sözlerine şöyle devam etti:

Dünya şampiyonu bir sporcumuz var. Deva Dübüş. 25 Ağustos- 3 Eylül 2023 Kazakistan/ Almatı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında 15 yaş kızlar kategorisinde 45 kg sol kolda dünya ikincisi, sağ kolda dünya şampiyonu oldu.

Emre ÇOLAK: 2 Eylül 2023 Sivas’ ta Balkan U18 Atletizm Şampiyonasında Üç Adım Atlama branşında Balkan Şampiyonu oldu. Cansu BEKTAŞ kızımız 5 Eylül 2023 Suudi Arabistan’ ta düzenlenen Dünya Halter Şampiyonasında 45 Kg’ da koparmada 75 kg, silkmede 87 kg ve toplamda 162 kg ile 3 bronz madalya kazanarak dünya 3.sü oldu.

Giresunlu Turgut Aslan Yaraman. 2024 Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek.

Elbette özel sporcularımızı da çok önemsiyoruz. Tesislerimiz, antrenörlerimiz özel sporcularımızın hizmetindedir. Bunlardan birisi de Turgut Aslan YARAMAN. 11-18 Mart 2024 İtalya/ Lignano Sabbiodoro kentinde Para Swimming World Series müsabakalarında Genç erkekler 100m serbest branşında ikinci, genç erkekle 50m serbest branşında birinci, genç ve açık yaş erkekler 50m kelebek branşında birinci, 100m sırtüstü branşında birinci, 200m karışık branşında birinci, 400m serbest branşında ikinci oldu.

2024 Paris Paralimpik Oyunlarında ülkemizi temsil edecek. Kendisine sözümüz var. Havaalanından büyük bir konvoy ile kendisini karşılamaya geleceğiz. Giresun’un gururu. Tüm Giresunlu gençlerin rol modeli. İnşallah ülkemizi ve şehrimizi başarı ile temsil edecek" şeklinde konuştu.

12.461 Lisanslı Kadın Sporcu

Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü; 58 Spor Tesisi, 9 Gençlik Merkezi ve 11 yurdumuzla toplam 1130 personel ile hizmet vermekte. Spor Birimi ise 101 Antrenör (53 Kurum Antrenörü+48 EYS Antrenörü), 48 spor branşında, 34.515 lisanslı sporcu (12.461 kız sporcu + 22.054 erkek sporcu) ve 142 spor kulübümüz mevcuttur. 12 branşta 29 Milli Sporcumuz ülkemizi ve ilimizi temsil etmektedir. Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye Şampiyonu birçok sporcu ile Giresun Sporla yaşayan bir şehir. 
 

 


  


 

Etiketler : giresun
Sıradaki Haber
Furkan Akgün'ün hedefi altın madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz