Diğer Sporlar

Birgül öğretmen'in hedefi dünya şampiyonluğu

11 Haziran 2015 Perşembe 11:17 - Son Güncelleme 11 Haziran 2015 Perşembe 11:25

Türkiye şampiyonasında 4 madalya kazanan Birgül Erken, hedefi belirledi.

Ankara'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında 3'ü altın 4 madalya kazanan Edirneli milli sualtı sporcusu Birgül Erken, dünya şampiyonluğu hedefliyor.

Edirne Güzel Sanatlar Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği de yapan Birgül Erken, geçen ay Ankara'da düzenlenen Serbest Dalış Dinamik, Statik, Hız Apnea Türkiye Şampiyonası'nda 3 altın ve 1 gümüş madalya alarak, Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi.

Yorucu ve dayanıklılık gerektiren yüksek tempolu Türkiye şampiyonasında 4 branşta 3 altın ve bir gümüş madalyayı kazanmanın mutluluğu ve sevincini yaşadığını ifade eden Birgül, başarısına ilişkin şöyle konuştu:

"İstanbul Teknik Üniversitesi Sualtı Sporları Spor Kulübü adına yarıştığım şampiyonada bireysel olarak en çok madalyayı ben aldım. Yüksek tempoda 2 günde 4 yarışmaya katıldım, başarılı oldum, mutluyum. Başarımın sırrı gücümü böldüm, enerjimi doğru kullandım. Daha iyi performansları dünya şampiyonasına saklıyorum. Hedefim dünya birinciliği, bunun için neredeyse 5 yıldır aralıksız antrenman yapıyorum. Çalıştıkça daha iyi olduğumu fark ediyorum. Bu da öz güvenimi artırıyor. Dolayısıyla hedefimi daha yükseklere taşıyorum. Biliyorum ki hiçbir şey imkansız değildir."

Geçen yıl Rusya'nın Kazan kentinde milli takımda Türkiye'yi temsil ederek bronz madalya kazanan Birgül, bu yıl milli takıma girerek Türkiye için altın madalya almak istediğini kaydetti.

-Yüzdü ve voleybol oynadı

Birgül Erken, küçük yaşlardan bu yana aktif sporun içerisinde olduğunu ve azimle çalışarak kazanmayı hep hedef koyduğunu ifade etti.

Kısıtlı imkanlara rağmen atıcılık, yüzme ve voleybolda uzun yıllar yarışmalara katıldığını ve her yarışmaya da kazanmak için çıktığını anlatan Birgül, şunları kaydetti:

"Her zaman çok çalıştım, yaptığım işe inandım ve azimli tırmanış çizgisini her branşta yakaladım. Akademik başarıyı ve mesleki başarıyı da her zaman önemsedim. Gerek öğrenciliğimde, gerekse öğretmenlik yaşamımda yaptığım işlerle takdir gördüm. En çok da mümkün değil denildiğinde inat ettim ve mümkün kıldım. Sadece sporda değil tüm yaşamım boyunca inandığımın peşine düştüm. Genelde yanılmadım. İşimi, eşimi seçerken ve pek çok seçimimde bu özgür ruhumun sesini takip ettim. Hayatta daima savaşçı, mücadeleci, pozitif ruhlu, keyfi ıskalamayan, yeni şeyler öğrenmeye tutkun, güçlüklerden yılmayan, meraklı, yaşıtlarımıza örnek, gençlere rol model olmak isteyen bir öğretmen olarak, anne olarak elde ettiğim başarılardan aldığım hazzı tarif edemem."

Gençlere örnek olmaya çalıştığını anlatan Birgül Erken, "Onlara sadece sportif başarıyla yetinmemelerini salık veriyorum. Akademik başarılarını da sürdürmek için gayret göstermelerini çok önemsiyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Çek Cumhuriyeti'nden 19 madalya
Yükleniyor lütfen bekleyiniz