Diğer Sporlar

Dilara'nın bir şansı daha var

30 Ekim 2015 Cuma 12:04 - Son Güncelleme 30 Ekim 2015 Cuma 11:11

Milli sörfçü Dilara Uralp, Rio'ya gidebilmek için 2016 Mart ayında yarışacak.

Rüzgar sörfünde Umman'da yapılan RS:X Dünya Şampiyonası'nda 21 yaş altı kategorisinde 6. olan milli sörfçü Dilara Uralp, 2016 Rio Olimpiyatları'na gidebilmek için 2016 Mart ayı sonundaki kota mücadelesinde yarışacak.

Dilara Uralp, yaptığı açıklamada, Umman'daki RS:X Dünya Şampiyonası'nda, 21 yaş altı kategorisinde dünya altıncısı, olimpiyat kotası almamış ülkeler arasında da sekizinci olduğunu belirtti.

Umman'da beklemediği bir performans gösterdiğini bildiren Dilara, şunları kaydetti:

"Çok mutluyum ve umutluyum. Şu an olimpiyat kotası almayan Avrupa ülkeleri arasında ülkemi birinci sıraya yerleştirmeyi başardım. Hedefime bir adım daha yaklaştım. Gelecek yıl mart ayı sonunda İspanya'da Palma Mallarco'daki Avrupa için son kota mücadelesinde Rio biletini almak için mücadele edeceğim. En büyük rakiplerim İsveçli ve Macarlar. Olimpiyatlara gitmem için bu yarışta birinci olmam yeterli."

Dilara'nın sponsorluğunu üstlenen İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de Dilara Uralp'ın Umman'da da Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini belirterek, "Dilara ile gurur duyuyoruz. Bu yolculukta hep yanındayız. Kendisinin Rio 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışacağına inanıyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Türkiye Kupası Finali Kürek Yarışları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz