Diğer Sporlar

Karadeniz'de kulaçlar sağlık çalışanları için atılacak

01 Haziran 2021 Salı 21:13 - Son Güncelleme 01 Haziran 2021 Salı 21:17  |  Kaynak : TRT SPOR

Türk ve Rus sporcular Uluslararası Karadeniz Açık Su Yüzme Maratonu için son hazırlıklarını yapıyor. 14 Haziran'da başlayacak maratonda pandemi döneminde özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına minnet duyguları iletilecek.

Türk ve Rus sporcular bölgede ülkeler arası dostluğa da vurgu yapacak.

320 kilometrelik rekor bir mesafe katedilecek Uluslararası Karadeniz Açık Su Yüzme Maratonu 14 haziran'da başlayacak. 320 kilometrelik rekor bir mesafede 110 saat aralıksız kulaç atacaklar.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Rusya-Türkiye Uluslararası Karadeniz Açık Su Yüzme Maratonu ekibini kabul etti.

Maratona katılacak olan eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise ''Pandemi sürecinde sağlıkçıların da en az bizim kadar maratoncu olduğunu gördük'' dedi.

İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü tarafından düzenlenen Uluslararası Karadeniz Açık Su Yüzme Maratonu için 14 Haziran'da Soçi'den start verilecek.

Kulüp Başkanı Mustafa Özer, organizasyonun dünyanın en büyük açık deniz maratonu olacağını söyledi.

Özer, maratonun hem Türkiye'de hem de Rus tarafında heyecan yarattığını kaydetti.

10 Türk sporcu ile 4 Rus sporcunun katılacağı zorlu mücadele Giresun'da sona erecek.

Türk sporcular arasında eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in yanısıra Dünya Master Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş, Dünya Soğuk Su Şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu da yer alıyor. 

Sıradaki Haber
"320 kilometrelik rekor bir mesafe yüzülecek"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz