Diğer Sporlar

Milliler Portekiz'de kulaç atacak

23 Şubat 2016 Salı 18:22 - Son Güncelleme 23 Şubat 2016 Salı 16:27

Görme engelli yüzücüler Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Görme Engelliler Yüzme Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası için hazırlıklarını Ankara’da sürdürüyor.

Eryaman’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) 17 Şubat’tan bu yana antrenör Ercüment Kantar yönetiminde çalışmalarını sürdüren milliler, mayısta Portekiz'de düzenlenecek şampiyonada final yüzmeyi hedefliyor.

Ercüment Kantar, başkentteki kamp çalışmalarının sorunsuz bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Kantar, Hollanda’nın Den Haag kentinde, 25-29 Şubat'ta düzenlenecek yarışlarda öncelikli olarak Portekiz'de gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası için kota almayı hedeflediklerini ifade etti.

Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası’nda final yüzmek istediklerine vurgu yapan Kantar, şöyle konuştu:

"Kampta 5 sporcu bulunuyor. Avrupa Şampiyonası’na katılacak isimler belli. Yakup Çırakoğlu sınırda bulunuyor. Yakup, Türkiye Şampiyonası’nda 100 metre sırtüstünde kotayı geçti ama bizim Avrupa'da kotayı geçmesi gerekiyor. Orada da geçecek inşallah."

Kota elde eden sporcuların, Hollanda'da farklı branşlarda yüzüceğine değinen Kantar, "Zaten kotamız var. Diğer branşlarda bunu kazanmaya çalışacağız. Onun için deneme yarışları bunlar. Avrupa Şampiyonası öncesinde yüzücülerimizin asıl performansını orada göreceğiz” ifadelerini kullandı.

-"Asıl hedef Tokyo"

Milli Takım Antrenörü Ercüment Kantar, 2016 Rio Paralimpik Oyunları için kota almanan zor, asıl hedeflerinin ise 2020 Tokyo olduğunu söyledi.

"Rio biraz zor" diyen Kantar, şunları kaydetti:

"Performansları Avrupa'da belli olacak. Yakın olanlar var ama sporcunun o anki performansına ve konsantrasyonuna bağlı. Hollanda’da bunu yaparlarsa Rio’ya katılmak bizim için çok büyük bir başarı olacak. Avrupa Şampiyonası’nda ilk üç biraz zor ama finale kalacağımıza inanıyorum. Çünkü çok iyi yüzücüler var. Gerçekleri söylemek gerekirse, amacımız final yüzmek. Asıl hedefimiz Tokyo. Çalışmalarımızı buna göre planladık."

Görme engelliler yüzme milli takımında şu sporcular bulunuyor:

Kadınlar 50 metre kelebek: Fatma Nur Baki

Erkekler 50 metre serbest: Emre Sönmez

Erkekler 100 metre kurbağalama: Hüseyin Çırakoğlu

Erkekler 100 metre sırtüstü: Yakup Çırakoğlu

Erkekler 100 metre sırtüstü: Mustafa Aslan

Sıradaki Haber
Bodrum'da 'Dragon' heyecanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz