Diğer Sporlar

Saçkan, Umman'da kota arayacak

24 Eylül 2015 Perşembe 14:35 - Son Güncelleme 24 Eylül 2015 Perşembe 14:39

Pamir Saçkan, olimpiyat için kota peşinde...

Erkekler rüzgar sörfünde 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer almak için mücadelesini sürdüren Pamir Saçkan, "Umman'dan kota alarak döneceğime inanıyorum" dedi.

Rüzgar sörfünün olimpik sınıf olan RS:X'te Ertuğrul İçingir, 2000 Sidney, 2004 Atina ve 2008 Beijing Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmişti. Pamir Saçkan da ekim ayında Umman'daki Dünya Şampiyonası'nda, 2016 Rio Olimpiyatları kotası alabilmek için için yarışacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan milli sporcu, olimpiyat kotasına en yakın kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Hazırlıklarının çok iyi gittiğini kaydeden Pamir, "Umman'dan kota alarak döneceğime inanıyorum. Rüzgar sörfünde 2012'de Türk sporcu yer almamıştı. Daha önce Ertuğrul İçingir Türkiye'yi temsil etmişti. Federasyonumuzun desteğiyle umuyorum ki 2016'da olimpiyatlarda olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Pamir, rüzgar sörfünün "kilometre işi" olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bir sporcu olarak en büyük sıkıntım, yarışların okulla eş zamanlı olmasıydı, onu çözebildim. Ayrıca olimpik rüzgar sörfünde sadece iyi sörfçü olmak yetmiyor, aynı zamanda iyi bir atlet olmanız gerekiyor. Kara antrenmanlarını aksatmamanız, beslenmenize dikkat etmeniz lazım. Bir maratoncu kadar dayanaklı olup, 100 metreci gibi patlayıcı bir kuvvete sahip olmanız lazım."

Sıradaki Haber
Türkiye'ye 2 madalya birden
Yükleniyor lütfen bekleyiniz