Placeholder Broadage Row
"Türk kadının gücünü Avrupa'ya göstermek istiyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Kadın Takımı, Avrupa'da Final 6'ya kalan ilk Türk ekibi olmayı başardı.

Türkiye, Cumhuriyetimizin 100. onur ve gurur yılını büyik bir coşkuyla kutlarken, "Cumhuriyet Kızları" İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sutopu Kadın Takımı, Avrupa'da Final 6'ya kalan ilk Türk ekibi olmayı başardı. "Hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyonluk" diyen Kulüp Başkanı Hüseyin Egeli, "Bu gurur İzmir'e gerçekten çok yakışacak'" vurgusu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Sutopu Takımı'nın, Challenger Cup’ta B Grubu'ndaki rakipleri ise Portekiz'den Clube Fluvial Portuense ve Hırvatistan'dan ZAVK Mladost takımları oldu. İzmir ekibi, grubunu lider bitirmesi halinde A Grubu birincisi ile final oynamaya hak kazanacak. Final 6 müsabakaları 24-26 Kasım tarihlerinde yeri henüz belli olmayan bir kentte yapılacak. Challenger Cup Final 6 A Grubu'nda Sırbistan'dan Zenski VK Crvena Zvezda, Hırvatistan'dan VK Jadran Split ve Portekiz'den Sport Lisboa E Benfica ekipleri birincilik için mücadele edecek.

NAMAĞLUP LİDER BİTİRDİ

Sutopu Kadınlar 1.Ligi'nde şampiyon olarak tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları’na katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Kulübü, Çekya’nın Strakonice kentinin ev sahipliğinde düzenlenen Challenger Cup eleme serisinde Portekiz'sen Sport Lisboa Benfica’yı 19-10, İsveç'ten Jarfalla'yı 21-3 ve son maçında ev sahibi AJF Strakonice'yi 24-11 yenerek namağlup grup lideri olmuş ve Final 6 biletini almıştı.

"HAYALİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Challenger Cup finallerinde mücadele edeceklerini birbirinden güçlü takımların son 6'da yer alacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Egeli, “Final 6'da birbirinden güçlü, ekol olmuş ülkelerin takımları yer alıyor. Ancak bizimde bir hayalimiz var. O da Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyonluk. Çok kısa süre önce kurulan bir takımın buraya ulaşması, hayal edilemeyecek bir başarıydı ve biz gerçekleştirdik. Teknik ekibimize ve sporcularımıza sonuna kadar destek vereceğiz. Kasım ayında İzmir'e kupa ile dönmek en büyük arzumuz” dedi.

“TÜRK KADINININ GÜCÜNÜ AVRUPA'YA GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Sutopunda büyük başarı elde ettiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü kadın sutopu kaptanı Kübra Kuş ise şunları söyledi: “Ülkemiz için çok anlamlı bir dönemde tam motiveyiz. Türk kadınının gücünü bir kez daha göstermek istiyoruz."