Diğer Sporlar

Yetersiz rüzgar iptal getirdi!

26 Ekim 2015 Pazartesi 17:32 - Son Güncelleme 26 Ekim 2015 Pazartesi 16:36

Uluslararası Yarış Haftası'nın ilk günü yeterli rüzgar olmadığı için iptal oldu.

Marmaris'te bu yıl 26'ncısı düzenlenen ve Doğa Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan Uluslararası Yarış Haftası, beklenen rüzgar çıkmadığı için başlayamadı.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından Marmaris Körfezi'nde gerçekleştirilecek yarışlara, 17 ülkeden 129 yelkenli yat ile yaklaşık bin 500 sporcunun katıldığı belirtildi.

Yarışların ilk gününde Marmaris Netsel Marina'dan çıkan yatlar, antrenman turları atarak yarış için uygun rüzgarın çıkmasını bekledi. Yatçıların yaklaşık 4 saat denizde bekledikleri uygun rüzgar çıkmayınca, koy içi yarışı iptal edildi.

Havanın sıcak olması fırsat bilen çoğu Rus yatçılar, yarışın başlamasını beklerken teknelerinde güneşlendi. Bazıları ise denizde yüzmeyi tercih etti.

Yat kulübü yetkilisi Bülent Azazi, 5 gün sürecek yarışların koy içi ve offshore olmak üzere iki farklı rotada yapılacağını söyledi.

Yarış haftasına dünyanın birçok yerinden yatçının katıldığına dikkati çeken Azazi, "Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışı olan organizasyonumuza her geçen yıl ilgi artıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yine en yüksek katılımı Ruslar gösterdi" dedi.

Havanın beklediklerinden daha güneşli ve rüzgarsız olduğunu belirten Azazi, yarışlara yarın devam edileceğini kaydetti.

"MIYC Rotası", "Setur Marinas Kupası", "Netsel Marina Kupası", "Marmaris Belediye Kupası" ve "ERGO Kupası" adı altında 5 yarışın gerçekleştirileceği haftada, dereceye giren yatçılara gün sonunda düzenlenecek ödül törenleriyle kupaları verilecek.

Yarışların sonunda ayrıca Netsel Marina'da kurulan dev çadırda çeşitli eğlenceler gerçekleştirilecek.

Sıradaki Haber
Ercümen rekor denemesinde fenalaştı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz