Diğer Sporlar

Türkiye Kriket Şampiyonası'na Afyonkarahisar damgası

19 Kasım 2021 Cuma 10:05 - Son Güncelleme 19 Kasım 2021 Cuma 10:44  |  Kaynak : TRT SPOR

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan 19 Yaş Altı Türkiye Kriket Şampiyonası, Amasya'da yapıldı. Şampiyonaya hem kadınlarda hem erkeklerde birinci olan Afyonkarahisar İl Karması takımları damga vurdu.

Amasya’da 14 Kasım'da başlayan 19 Yaş altı Kadınlar ve Erkekler Türkiye Kriket şampiyonası sona erdi. Hem kadınlarda hem erkeklerde Afyonkarahisar İl Karması takımları şampiyon oldu.

7'şer kadın ve erkek takımının katıldığı şampiyonada toplam 212 sporcu mücadele etti.

Şampiyonanın kadınlar finalinde Afyonkarahisar İl Karması ile Amasya İl Karması karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Afyonkarahisar İl Karması 67-46 kazanarak Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyon ekibin kaptanı Kübra Canavarcı, “Buralara gelmek için çok çabaladık, çok çalıştık. Şu an U19 Türkiye Şampiyonası Kriket birincisiyiz. Amasya’da dördüncü günümüz. Baya çabaladık, maçları kazanmak için elimizden geleni yaptık ve sonunda birinci olduk. Milli takım seçmeleri olacak, aramızda iyiler var. Hatta hepimiz iyiyiz, inşallah hepimiz seçiliriz milli takım kampına.” dedi.

Kadınlarda ikinci olan Amasya İl Karması Kaptanı Göksu Ayan ise “Takımların hepsini Amasya’da ağırlamaktan şeref duyduk şahsen. Yapılan maç çok güzel bir maçtı, mücadeleciydik baya bir. Final, üzüldük. Ama hiçbir şey için geç değil. Her şey daha yeni başlıyor. Daha iyisini yapacağımıza eminim.” ifadelerini kullandı.

Erkekler finalinde ise Ankara İl Karması ile Afyonkarahisar İl Karması karşı karşıya geldi. Müsabakayı 58-57'lik skorla kazanan Afyonkarahisar İl Karması, Türkiye şampiyonu oldu.

"Amacımız milli takım kadrosunda olmak"

Güçlü bir rakibi yenerek şampiyon olduklarını kaydeden Afyonkarahisar İl Karması oyuncusu Zafer Durmaz, “Rakibimiz çok güçlüydü. Tabi ki biz daha güçlüydük. Rakibimiz biraz bizi zorladı ama yenmemize engel değildi. Bugünkü maçı kazandık çok sevinçliyiz. Amacımız milli takım kadrosunda olmak. Bu amaç üzerinde ilerliyoruz. Takım oyunuyla maçımızı kazandık" diye konuştu.

Hasan Sabit Alta: “U19 müsabakalarını ilk kez yaptık. Gurur verici"

Gelişmekte olan Spor Branşları Federasyonu As Başkanı ve Türkiye Kriket Başkanı Hasan Sabit Alta ise “U19 müsabakalarını ilk kez yaptık. Benim için gurur verici, buraya 212 tane sporcumuz geldi. Bu sporcularımız arasından milli takıma girecek sporcularımız var. 2022 yılında Avrupa elemlerine gidecekler. O yüzden çok gurur duyuyorum" dedi.

"Olimpiyatlara katılmak istiyoruz"

2022 yılının kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Alta, şunları ifade etti:

"Önemli çünkü 2028 yılında Los Angeles’te yapılacak olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Bütün hazırlıklarımız ona göre ve bu u19 takımımız bizi orada temsil edecek inşallah Türkiye’yi. Eleme grubundan çıktığımız zaman herhalde bir gurur abidesi olacak bizim için. Türkiye’de herkesi kriket oynamaya davet ediyoruz.” .

Şampiyonanın en iyi kadın oyuncusu Kübra Canavarcı ve erkek oyuncusu Zafer Durmaz’a madalya ve plaket verildi. Yapılan seremoninin ardından Kadınlar ve Erkekler 19 Yaş altı Kriket Türkiye şampiyonu Afyon İl Karması oyuncularına madalyaları ve kuplarının verilmesiyle organizasyon sona erdi.

Sıradaki Haber
Kayakla Atlama Dünya Kupası heyecanı Rusya'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz