Diğer Sporlar

Bu ailenin 20 ferdi de tekvandocu

24 Ekim 2019 Perşembe 19:21 - Son Güncelleme 24 Ekim 2019 Perşembe 19:25

İstanbul'da yaşayan Küskü Ailesi'nin 20 ferdi, aynı spor kulübü bünyesinde tekvando yapıyor. Tekvandocu aile üyelerinden Mahmut, Ahmet ve Nesim Küskü katıldıkları turnuvalarda madalyalar kazandı.

Tekvando ile uğraşan Küskü Ailesi'nin 20 ferdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İBBSK) bünyesinde olimpiyat ve şampiyonalara hazırlanıyor. Toplam 20 branşta faaliyet gösteren kulübün sporcularından Mahmut, Ahmet ve Nesim Küskü, bugüne kadar katıldıkları turnuvalarda madalyalar kazandı.

İBBSK çatısı altında uluslararası müsabakalara çıkan Mahmut Küskü, 2017'deki Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda 2'ncilik elde etti. 5-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda da Mahmut Küskü yine 2'nci olarak gümüş madalya almaya hak kazandı. 2015 yılındaki Yıldız Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda ise Nesim Küskü altın madalya, Ahmet Küskü de gümüş madalya aldı.

Kötü yollardan uzak durmaları için babasının teşvikiyle tekvandoya başladığını söyleyen Nesim Küskü, "Babam iyi dereceler elde edeceğimizi bilmiyordu. Küskü'ler olarak aynı müsabakada birbirimize rakip olabiliyoruz. Bir sorun çıkmıyor. Arkadaşlık ayrı, kardeşlik ayrı. Çünkü müsabakada tanırsan olmaz" dedi.

Aile bireylerinin hepsinin yetenekli olduğunu ifade eden İBBSK Tekvando Menajeri ve Başantrenörü Uğur Güngör ise "İki kardeş, maddi sıkıntılardan dolayı buraya dönüşümlü olarak geliyordu. Konfeksiyonda biri çalıştığında ancak diğeri antrenmana gelebiliyordu. Bu kardeşlerin yetenekli olduğunu görünce aileleri ile iletişime geçtik. Konfeksiyonda çalışmalarını bıraktırarak, sadece antrenmana yönlendirdik. Küskü'lerin hepsi yetenekli. Ben iyi yerlere geleceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Başantrenör Uğur Güngör, "Ben inanıyorum, kız çocuklarımız da geldiğinde bu başarı ikiye katlanacak" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DHA

Etiketler : Tekvando
Sıradaki Haber
Karatede madalya yağmuru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz