Diğer Sporlar

Karate Şampiyonası başlıyor

06 Haziran 2014 Cuma 16:26 - Son Güncelleme 06 Haziran 2014 Cuma 16:32

Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, yarın İzmir'de başlayacak.

Avrupa Karate Federasyonunun, kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, yarın İzmir'de başlayacak.

Avrupa Karate Federasyonunca (EKF) düzenlenen Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, 7-8 Haziran tarihlerinde İzmir'de yapılacak.

Halkapınar Spor Salonu'nda kata ve kumite dallarında yapılacak müsabakalara, 19 ülkeden 115 kulüp, 485 sporcusuyla katılacak.

Türkiye'nin 40 kulüple katılım göstereceği şampiyona, bu spor dalında Avrupa'nın yıldız isimlerinin mücadelesine sahne olacak.

Türkiye şampiyonadan umutlu

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, federasyon olarak Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'na 2012 yılında Ankara'nın düzenlenen organizasyonun ardından ikinci kez ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Geçen ay yapılan Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda takımların gösterdikleri performansın, İzmir'deki şampiyonaya umutlu bakmalarını sağladığını dile getiren Delihasan, "Son yıllarda bu şampiyonada kulüplerimizin başarısı ön planda. Kulüplerimiz yapacakları küçük değişikliklerle bu başarılarını devam ettirecektir diye düşünüyorum" dedi.

Delihasan, federasyon olarak uluslararası organizasyonlara imza atmaya devam edeceklerini de belirterek, Dünya Karate Federasyonu'nun kendilerine olan güveninin tam olduğunu ve 2015 yılında Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na ev sahipliği yapacaklarını bildirdi.

İnternet üzerinden canlı yayınlanacak

Bu arada, şampiyona Türkiye Karate Federasyonu'nun internet üzerinden yayın yapan "Karate Türk Tv"den canlı yayınlanacak.

Halkapınar Spor Salonu'nda 7 Haziran Cumartesi günü saat 09.30'da kata mücadeleleri ile başlayacak şampiyonanın resmi açılış töreni ise final müsabakalarının yapılacağı 8 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Sıradaki Haber
Avrupa Bölgeler Şampiyonası'na doğru
Yükleniyor lütfen bekleyiniz