Diğer Sporlar

Tekvandoda yeni kurallar

30 Nisan 2014 Çarşamba 14:18 - Son Güncelleme 30 Nisan 2014 Çarşamba 14:19

Yeni kuralllar, Azerbaycan'da başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda uygulanacak.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF), aldığı yeni kararlarla Avrupa Tekvando Şampiyonası öncesinde sporcuları uyardı.

WTF'nin, müsabakaların izlenilirliğini artırmak ve hız getirmek amacıyla yapılan kural değişiklikleri şöyle:

- Her ne olursa olsun yere düşen sporcu köngo cezası (yarım puan cezası) alacak. Sporcular artık zaman geçirmek için kendilerini yere atamayacak.

- Ayağı kaldırarak rakibi engelleme girişimi süreye bağlandı. Ayak üç saniyeden fazla yukarıda tutulamayacak. Süre aşımı, köngo ile cezalandırılacak.

- Daha önce diskalifiye olma şartlarından biri olan 8 köngo cezası, 10'a yükseltildi.

- Eşitlik halinde gidilen ekstra uzatma devresinde taraflardan biri puan alamazsa, galibi hakemler yerine bilgisayar belirleyecek. Sporcuların yaptıkları vuruşlardan elde ettikleri puanlar toplanacak ve puanı fazla olan galip ilan edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de yeni kuralların ilk kez Bakü'de uygulanacağını belirterek, milli takım antrenörlerinin, sporcuları değişen kurallar hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Şahin, "Tekvandonun daha seyredilebilir olması için kurallarda değişikliğe gidildi. Sporcularımızla teknik heyetimiz sık sık toplantılar yaparak, değişiklikler anlatıldı. Bakü'de de bilgilendirmeye devam ettik. Bizim açımızdan bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 30 Ekim-2 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası öncesinde ya da sonrasında Para-Tekvando Şampiyonası'nın yapılmasına karar verildi.

İLGİLİ HABERLER

Etiketler : kurallarTekvando
Sıradaki Haber
Tekvando'da heyecan başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz