Engelli Sporları

Ampute Futbol Türkiye Kupası’nda yarı finalistler belli oldu

24 Eylül 2020 Perşembe 20:25 - Son Güncelleme 24 Eylül 2020 Perşembe 20:36  |  Kaynak : TRT SPOR

Bitlis'te organize edilen Ampute Futbol Türkiye Kupası'nda, Şahinbey Belediyesi ve Etimesgut Belediyesi’nin ardından Pendik Engelliler ve Trabzon Ortahisar Belde yarı finale yükselen takımlar oldu.

Ahlat Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen Ampute Futbol Türkiye Kupası'nda, grup müsabakaları bugün tamamlandı.

A Grubu’nda Pendik Engelliler Spor Kulübü, Baltalı Grup Denizli Spor Kulübü’nü 2-1’lik skorla geçti. B Grubu’nda ise normal süresi 1-1 biten maçta Trabzon Ortahisar Belde Spor Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nü penaltılar sonucu 7-6 yendi.

Böylece, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan A Grubu’ndaki Şahinbey Belediyesi ve Pendik Engelliler, B Grubu’ndaki Etimesgut Belediyesi ile Trabzon Ortahisar Belde yarı finaldeki yerini aldı.

Yarı final karşılaşmalarında, yarın saat 10.00'da Şahinbey Belediyesi-Trabzon Ortahisar Belde, saat 14.00'te ise Etimesgut Belediyesi-Pendik Engelliler maçları oynanacak.

Şahinbey Belediyesi-Trabzon Ortahisar Belde mücadelesi, TRT Spor 2’den canlı yayınlanacak.

Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak, sabah Pendik ve Denizli arasında geçen müsabakanın çok çekişmeli geçtiğini söyledi.

Çakmak, "Müsabaka 2-1 bitti. Bu ampute futbolda görmek istediğimiz ve gelişen bir oyun şablonu. Sporcularımız pandemiden dolayı tam hazır değiller. Buna rağmen varını yoğunu ortaya koyuyorlar. Gerçekten güzel müsabakalar oluyor. Pendik Spor tecrübesini konuşturdu ve galip geldi. İzmir ve Trabzon arasındaki karşılaşmada çok çekişmeliydi. Trabzon'da bu karşılaşmada penaltılarda galip oldu." dedi.

Sıradaki Haber
Ampute Futbol Milli Takımı'nda koronavirüs vakası
Yükleniyor lütfen bekleyiniz