Engelli Sporları

Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası

06 Haziran 2014 Cuma 14:41 - Son Güncelleme 06 Haziran 2014 Cuma 16:23

"İnşallah milli takımımızın birincilik kupasını hep birlikte kaldıracağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da düzenlenecek Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası'na ilişkin, "İnşallah milli takımımızın birincilik kupasını hep birlikte kaldıracağız" ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 9-14 Haziran tarihlerinde Samsun'da gerçekleştirilecek şampiyonaya katılacak ülkelere başarılar diledi.

Türkiye'nin 2005 yılından bu yana uluslararası spor organizasyonlarını başarıyla düzenlediğine dikkati çeken Kılıç, Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası ile bunlara bir yenisini daha ekleyeceklerini belirtti.

Kılıç, dünyanın farklı ülkelerinden Samsun'a gelecek 100'den fazla sporcuyu en iyi şekilde konuk edeceklerinin altını çizerek, "İnşallah milli takımımızın da birincilik kupasını hep birlikte kaldıracağız. Ülkemiz, bu tür organizasyonlara evsahipliği yaparak ve buralarda kazandığı spor deneyimlerini tabana yayarak, gelecek yılların temelini en sağlam şekilde atmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Samsun'un organizasyonun altından başarıyla kalkacağına inandığını kaydeden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu önemli organizasyonun memleketim Samsun'da olmasının ayrı bir mutluluk verdiğini de belirtmek isterim. Hemşehrilerimin, tüm misafirlerimizi el üstünde tutacağından eminim. Sesleri kulaklarıyla değil, kalplerinin en derininde hisseden tüm sporculara başarılar dilerim. Başta Samsunlu hemşehrilerim olmak üzere tüm sporseverleri salonları doldurmaya davet ediyorum."

Öte yandan, Samsun Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Hırvatistan, Danimarka, Brezilya, Sırbistan ve Rusya katılacak.

Türkiye'nin 18 kişilik kadrosu ise şöyle:

Serkan Oral, Onur Türkoğlu, Mehmet Ünsal, Taşkın Kızılkaya, Murat Atak, Emre Özçelik, Mustafa Özbay, Onur Kayıhan, Ali Rıfat Şahin, Ali İsmet Öner, Remzi Sönmez, Tugay Gündoğdu, Hamza Alkoyun, Cem Denli, Atilla Zaman, İlker Kurtulmuş, Adnan Diri, Ahmet Gözel

110 Sporcu katılacak

Dünya İşitme Engelliler Hentbol Şampiyonası'nın ilki, 6 ülkenin katılımıyla Samsun'da gerçekleştirilecek.

Atatürk Spor Salonunda 9-15 Haziran tarihlerinde yapılacak şampiyonaya Türkiye, Hırvatistan, Danimarka, Brezilya, Sırbistan ve Rusya'dan yaklaşık 110 sporcunun katılması bekleniyor.

Turnuva öncesi şampiyonanın yapılacağı salon önünde düzenlenen basın toplantısında, İşitme Engelliler Hentbol Türk Milli Takımı Başantrenörü Mehmet Korer Koral, takım kaptanı Serkan Oral, İşitme Engelliler Hentbol Türk Milli Takımı Menajeri Mustafa Saka ile Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Özyurt, şampiyona hakkında bilgi verdi.

Özyurt, İşitme Engelliler 1. Hentbol Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Şampiyonaya 6 ülkenin katıldığını belirten Özyurt, "Macaristan, ülkedeki sorunları nedeniyle turnuvaya daha önce katılacağını söylemesine rağmen, turnuvadan çekildi. Samsun'da yapılacak turnuva için tüm hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah İşitme Engelliler Türk Milli Takımımızın bu turnuvada şampiyon olmasını arzuluyoruz" dedi.

"Ülkemize madalya kazandıracağız"

Koral ise 18 sporcuyla şampiyonaya katıldıklarını belirterek, "Üç aydır turnuvaya sporcu seçimiyle başladık. Gittikçe yaklaşan süreçte ana kadroyu belirledik ve 9 gün önce Samsun'a gelerek kampa girdik. İlk defa yapılacak dünya şampiyonasında mutlaka derece yapmak istiyoruz. Umut ediyorum ülkemize madalya kazandıracağız" diye konuştu.

Mustafa Saka da şampiyonaya 3 ay önce hazırlanmaya başladıklarını ve ikisi Ankara'da olmak üzere üçüncü kampı yaptıklarını kaydetti.

İşitme Engelliler Hentbol Türk Milli Takımı'nın 13 yıl önce kurulduğuna işaret eden Saka, "13 yıl içinde iki defa olimpiyatla katıldık. 2009 yılında Tayvan'da yapılan olimpiyatlarda ve 2013 yılında Bulgaristan'da yapılan olimpiyatlarda dördüncü olduk. Ayrıca 2012 yılında İtalya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduk. Kadromuz gerçekten yetenekli oyunculardan kurulu. Dünya şampiyonasında da madalya alabilmek için çok iyi çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaptanı Serkan Oral, Avrupa şampiyonasında dördüncü olduklarını ve hedeflerinin dünya şampiyonasında birincilik olduğunu ifade etti.

Sıradaki Haber
Çubuk krakerle gelen şampiyonluk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz