Engelli Sporları

İlginç şampiyonluk hikayesi!

09 Mart 2016 Çarşamba 11:19 - Son Güncelleme 09 Mart 2016 Çarşamba 09:21

Sosyal medyada buldukları sporcularla şampiyon oldular.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde işitme engelli bayan sporcu bulamayan Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübünün başkanı ve takım kaptanı, sosyal medya aracılığıyla oluşturduğu takımıyla Eskişehir'de düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Kadınlar Futsal Şampiyonası'nda birincilik elde etti.

Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü Dernek Başkanı ve Antrenörü Mesut Yıldırım ile takım kaptanı Ayşenur Çankaya, 11 yıl önce kulüp bünyesinde kurulan kadın futsal takımındaki oyuncuların takımı bırakması üzerine, kadroyu yeniden oluşturmak için sosyal medyadan oyuncu arayışlarına başladı.

Yeni bir takım oluşturmak için il genelinde çalışma yürüten fakat sporcu bulamayan Yıldırım ve Çankaya'ya en büyük destek ise sosyal medyadan geldi.

Bir yıl boyunca çeşitli sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Türkiye'nin farklı illerindeki işitme engelli bayanlarla irtibat kuran Yıldırım, 8 sporcuyu takıma katılmaya ikna etti.

Farklı illerde olması nedeniyle antrenmanlarını bireysel yapan sporcular, 17-21 Şubat'ta Eskişehir'de düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Kadınlar Futsal Şampiyonası'nda birinciliğe ulaştı.

- "Sosyal medya üzerinden bir yıl işitme engellilerle iletişim kurduk"

Yıldırım, 2003'te kurdukları dernekte birçok spor dalında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Muğla genelinde fazla işitme engelli kadın sporcu bulunmadığından kadın futsal takımı için sporcu arayışına girdiğini belirten Yıldırım, "Takım kaptanı Ayşenur Çankaya ile sosyal medya üzerinden bir yıl işitme engellilerle iletişim kurduk. Bu süre içinde amatör ve işitme engeli olan sporcuları takımımıza davet ettik. Kabul edenler de müsabakalara geldi ve bizi mutlu etti" dedi.

Yıldırım, sporcularının farklı illerde bireysel antrenman yaparak çıktıkları ilk turnuvada şampiyonluk elde etmelerinin kendisini ve dernek arkadaşlarını çok mutlu ettiğini dile getirdi.

- "Daha fazlasını yapmak istiyoruz ama desteğimiz yok"

Derneğin maddi imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle sporcuları antrenman için Muğla'ya getiremediklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"İşitme engelliler olarak hedefimiz başarılı olmak. Herkesin bize destek olmasını istiyoruz. Engelli olmayan kulüplerin başarısı görülüyor ama bizim başarımız görünmüyor. İlk kez katıldığımız turnuvada şampiyon olduk. Daha fazlasını yapmak istiyoruz ama desteğimiz yok. Bu şekilde devam ederse başkanlığımı bırakıp kulübü kapatmayı düşünüyorum. İşitme engelli sporcular ise başarı elde etmek istiyor. Bu yüzden sabırlı bir şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz."

- "Amacım işitme engellilere destek olmak"

Takımın Muğla'daki tek oyuncusu, milli sporcu Ayşenur Çankaya ise 7 yaşından sonra işitme probleminin başladığını ve senelerce normal okullarda engelsiz kişilerle arkadaşlık kurduğunu anlattı.

Bir arkadaşı vesilesiyle Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübüne katıldığını ve işaret dili öğrendiğini belirten Çankaya, "Geçen yıl Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Futsal Şampiyonası'nda milli takıma seçildim. Amacım işitme engellilere destek olmak. Kendim gibi onların da başarılı olmasını istiyorum" diye görüş belirtti.

Çankaya, Eskişehir'de düzenlenen turnuvada takım olarak şampiyonluk elde ettikleri için mutlu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Muğla'da fazla işitme engelli kadın sporcunun bulunmaması nedeniyle il dışından sporcularla takım kuruldu. İl dışından sporcuların antrenman için buraya gelmesi maddi olarak bizi zorluyor. Amacımız şampiyonluk. Bireysel olarak herkes antrenman yapıyor. Maçlarda takım olarak şampiyonluk elde ediyoruz. Bizim için zor oluyor. Fakat hedefimiz Muğla'yı temsil etmek."

Çankaya, haziran ayında İtalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Görme engelli yüzücünün hedefi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz