Engelli Sporları

Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde fikstür çekildi

11 Mart 2016 Cuma 15:09 - Son Güncelleme 11 Mart 2016 Cuma 14:53

"Bu organizasyon Avrupa için çok güzel bir örnek teşkil ediyor."

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) destek verdiği, Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde 4. sezonun kurası çekildi.

TFF'nin Riva'daki tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısı ve kura çekimine, Görme Engelliler Milli Futbol Takımı'nın yanı sıra, UEFA Futbol Sosyal Sorumluluk Müdürü Patrick Gasser, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ve Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin katıldı.

TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Gürsoy, federasyon çatısı altında yaptıkları çalışmaların önemli boyutlara ulaştığını, bunun en büyük göstergesinin de Gasser'in buraya gelmesi olduğunu belirterek, "Görme engelli futbol takımımız dünyada sayılı ekiplerden birisi olmuştur. Biz bir hayalle yola çıkmıştık. Diğer federasyonlarımızla ahenk içinde çalışmalar yaptık. Burada Avrupa Şampiyonu olmuş bir kadro var. Birlikte önemli mesafeler katettik. Rio'da altın madalyanın bu kadroya yakışacağını düşünüyorum" diye konuştu.

UEFA Futbol Sosyal Sorumluluk Müdürü Gasser ise yaptığı konuşmada, "Buraya geldiğimde görüyorum ki futbol herkes içindir. Bu yapılan organizasyondan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bu organizasyon Avrupa için çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Bu yolda sizleri olabildiğince desteklemeye devam edeceğiz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'na başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

2016 Rio Paralimpik Oyunları için Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren Görme Engelliler Milli Takımı'nın teknik direktörü John Ball, geçen yıl elde ettikleri Avrupa şampiyonluğunun ardından paralimpik oyunlarda da altın madalya kazanmak istediklerini söyledi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Çetin de geçmişte yaptıkları planlamalar neticesinde önemli başarılar yakaladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kısa, orta ve uzun vadede hedeflerimiz bireylerin kendilerine olan öz güvenini arttırmak, toplumda spor aracılığıyla bir yerlere gelmelerini sağlamak ve eğitim öğretim hayatlarına katkıda bulunmaktı. Diğer hedefimiz ise imkan sağlandığında engellilerin neler yapabileceğini göstermekti. Biz bu başarıların, evlerinde oturan görme engellilerin sosyal hayata katılmalarına vesile olacağına inanıyoruz."

İlk hafta fikstürü

2 Nisan'da yapılacak maçlarla başlayacak 8 takımlı ligde, ilk hafta programı şöyle:

Ordu Görme Engelliler-Denizli Görme Engelliler

Kayseri Görme Engelliler-Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler

Çağdaş Göremeyenler-İSGÖR Görme Engelliler

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler-GÖRBİR Görme Engelliler

Sıradaki Haber
İlginç şampiyonluk hikayesi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz