EURO-2020

Capello'dan TRT SPOR'a özel açıklamalar

09 Temmuz 2021 Cuma 20:40 - Son Güncelleme 09 Temmuz 2021 Cuma 20:47  |  Kaynak : TRT SPOR

75 yaşındaki ünlü İtalyan teknik direktör Fabio Capello, TRT SPOR'a özel açıklamalar yaptı.

Kariyerinde çok sayıda başarı bulunan deneyimli çalıştırıcı, TRT SPOR İtalya muhabiri Dündar Keşaplı'nın sorularını yanıtladı. Gök mavililerin başındaki Roberto Mancini'yi öven Capello, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını da değerlendirdi.

Dündar Keşaplı: İtalya 9 Temmuz 2006'da Dünya Şamiyonu oldu. 11 Temmuz 1968 yıkımdan bu yana Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanamıyor ama şu an çok yakın. Büyük final İngiltere ile ne düşünüyorsun?

Capello: Mancini çok başarılı ve çok güzel işler yaptı. Bütün takımdaki oyuncuları iyi değerlendiriyor, oynamalarını sağlıyor. Bütün takım oyuncuları en iyi şekilde oynadığını gibi oyuna dahil olduklarını hissetmeleri başarıda önemli rol oyandı. Kendi güçlerinin bilincinde. Bu bilinç onların daha verimli olmasını sağlıyor. Mancini öyle bir takım kurdu ki yedekteki futbolcu oyuna dahil olduğu anda bile takımın ritmini düşürmüyor, hemen adapte oluyor. Maçın kalitesini ve seviyesini en üst düzeyde tutuyor. Bunda da Mancini' nin önemli rolü var. 

Dündar Keşaplı: Mancini 2018 yılında göreve geldi. Son yıllardaki belki de en güzel İtalya milli takımı kuruldu. Dünyada birçok sporsever keyifle İtalyan futbolunu izliyor. Nihayet İtalya uzun bir aradan sonra bir dönem efsane isimlerin olduğu kaliteli başarılı İtalya milli takımının olduğu dönemlere döndü diyebilir miyiz?

Capello: Evet bir dönem İtalya olarak dibe vurduk. ( şike skandalı da etkilemişti ) İtalya kaliteli oyunculardan oluşan bir ülke. Değerli olan oyuncular var ama zamana ihtiyaç vardı. Çok iyi orta saha oyuncularımız var ve kaliteli isimlerin bir araya gelmesiyle yeniden başarılı, kaliteli bir İtalya milli takımı ortaya çıktı. Bu da verilen mücadelenin başarıya gitmesinde önemli olmuştur. 

Dündar Keşaplı: İngiltere ile oynayacak Danimarka’nın finale çıkmasını bekleyenler de vardı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Capello: Yok bence İngiltere final oynardı hatta Danimarka karşısında biraz korkak biraz tutuk oynadı ama daha sonra kalitesini ortaya koyarak mücadele etti. Ben finale çıkar diye düşünüyordum öyle de oldu. Unutmayalım ki İngiltere tek maçı dışarda oynadı. Onun dışında bütün maçları kendi sahasında Wembley'de oynadı. 

Dündar Keşaplı: Aklıma gelmişken Türk milli takımı ilk turda elendi ve Dünya Kupası eleme maçlarındaki başarıyı gösteremedi. Sizce etkileyen ne oldu. Türk futbolunu iyi tanıyorsunuz belki biraz daha farklı iyi oynayan bir Türkiye olabilir miydi?

Capello: Evet ben Türk milli takımından biraz daha farklı oyun ve fazlasını beklerdim. Sahadaydılar ama sanki sahada yok gibiydiler. Türk milli takımı bence daha iyi oynayabilirdi. Kaliteli, tecrübeli oyuncuları olmasına rağmen bence gerçek performansını tam olarak ortaya koyamadı. İyi mücadele edemedi diye düşünüyorum. Dünya Kupası eleme maçlarında çok başarılı Türkiye gördük. Senin de dediğin gibi ama Avrupa Şampiyonası'nda aynı başarıyı göremedik.  

Sıradaki Haber
EURO 2020 finali Björn Kuipers'in
Yükleniyor lütfen bekleyiniz