EURO-2024

İtalyan basınından takımlarına övgüler

07 Temmuz 2021 Çarşamba 15:00 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2021 Çarşamba 15:07  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya'nın, EURO 2020'de finale çıkması ülkede coşkuyla karşılandı. Çizme basını, İspanya'nın penaltılarla kupanın dışında bırakılmasını "Bayram" ve "Doyumsuz bir coşku" gibi manşetlerle sayfalarına taşıdı.

EURO 2020 yarı finalinde İspanya’yı eleyerek finale yükselen İtalya'nın başarısı, Çizme basınında geniş yer buldu.

Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, İspanyolca "Fiesta yani Bayram" manşetini atarken, İtalya'nın "Wembley'de kahramanca mücadele ederek finale yükseldiği" okurlarıyla paylaştı.

Corriere dello Sport gazetesi de Gök Mavililerin finale yükselerek, İtalyanları "doyumsuz bir coşkuya" boğduğunu yazdı. Gazetenin haberinde, İtalya'nın İspanya'dan 2012'nin rövanşını aldığı da belirtildi.

Tuttosport Gazetesi ise İspanya zaferini, "Aslanlar" başlığıyla manşetine taşıdı.

La Repubblica da ilk sayfadan geniş bir fotoğrafla verdiği haberinde, İtalya’nın İspanya ile yarı final müsabakasında acı çektiğini ama şimdi Avrupa şampiyonluğu rüyasının yakın olduğunu belirtti. Gazete, İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin "Çok zor bir maçtı" ifadesine de yer verdi.

İspanya cephesinde ise finalin kaybedilmesinin hüznü, manşetlere de yansıdı. Marca Gazetesi, teknik direktör Luis Enrique ve kaleci Simon'un sarıldığı bir fotoğrafın altına "Onurla" başlığını attı.

AS Gazetesi ise penaltı vuruşlarının ardından kupaya veda edilmesinin yarattığı yıkımı ön plana çıkardı.

Ülkenin bir diğer ünlü spor gazetesi Mundo Deportivo ise "Buraya Kadar" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

Sıradaki Haber
Eşleşmeye bakış: İngiltere - Danimarka
Yükleniyor lütfen bekleyiniz