Futbol

"Başlangıçlar her zaman önemlidir"

20 Mart 2023 Pazartesi 19:23 - Son Güncelleme 20 Mart 2023 Pazartesi 19:35  |  Kaynak : AA

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda yer alan Mert Günok, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri ile ilgili "Başlangıçlar her zaman önemlidir. Takım olarak hedefimiz Almanya" dedi.

Mert ve Umut, milli takımın Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Milli takıma yeniden döndüğü için mutlu olduğunu belirten Mert, "Geçtiğimiz sezon, benim için kolay olmadı. Beşiktaş'a transfer olduktan kısa bir süre sonra ağır bir sakatlık yaşadım ve böyle büyük bir sakatlık, futbol kariyerimde ilkti. Futbolun içinde bunlar var. Önemli olan yerden kalkmak. Ben hedeflerim doğrultusunda buraya tekrar geleceğimi biliyordum. Hocamızla da oynamaya başladığım dönemden sonra görüşmemiz oldu. Kendisiyle sürekli iletişim halindeydik. Her zaman benimle ve performansımla yakından ilgilendi. Şu anda önemli bir yolun başlangıcındayız. İnşallah güzel bir başlangıç ile sonu finaller olur." dedi.

Ermenistan ve Hırvatistan karşılaşmalarını değerlendiren deneyimli kaleci, "Deplasmanda Ermenistan ile oynayacağımız maç için farklı görüşler olabilir ama biz saha içinde kalıp oradan galip gelerek Hırvatistan maçına odaklanacağız. Başlangıçlar her zaman önemlidir. Takım olarak hedefimiz Almanya." şeklinde konuştu.

Mert Günok, takımın en deneyimli isimlerinden biri olduğunun hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Bu takımda yurtdışında oynayan çok kaliteli oyuncular var. Ben açıkçası kendimi yaşça çok büyük görmüyorum. Ben de onlardan biriyim. Buradaki birçok oyuncuyla 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı başarmıştık. Yine bunu yapabilecek güçteyiz. Genç arkadaşlarımız da çok kaliteli ve yetenekli. O yüzden ben yolumuzun güzel olacağını düşünüyorum."

Milli file bekçisi, kaledeki rekabet hakkında ise, "Yaklaşık son 5-6 senede Türk kaleciliği önemli mesafeler kaydetti. Çok değerli kaleciler var. Biz de bu rekabetin içerisindeyiz. Bu rekabet de milli takıma yarayacaktır. Her genç oyuncunun olmak istediği yer burada 1 numara olmak." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in milli takım aday kadrosu açıklanmadan önce kendisiyle konuştuğunu aktaran Mert, "Şenol Hoca, kadro açıklanmadan önce 'Çağrılacağını düşünüyorum' şeklinde görüşünü bana belirtmişti. Şenol Hoca geldikten sonra oynamaya başladım. Burada olmamda onun da katkısı var. Sonucunda buradayız. İnşallah güzel bir şekilde başlayıp, güzel bir şekilde bitiririz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Lale Orta: Hiç kimseye baskı yapmadım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz