Futbol

Büyükekşi'den yeniden adaylık sinyali

26 Nisan 2024 Cuma 11:27 - Son Güncelleme 26 Nisan 2024 Cuma 11:47  |  Kaynak : Fanatik Gazetesi, TRT SPOR

"Adaylık ihtimalim yüzde 50- 50" diyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeniden aday olabileceğinin sinyalini verdi. Büyükekşi, olaylı Süper Kupa maçında yaşananlarda TFF'nin bir kusuru bulunmadığını da kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fanatik Gazetesi'ne gündeme ilişkin açıklamalardı bulundu.

"Adaylık ihtimalim yüzde 50- 50"

Büyükekşi, önlerinde süre bulunmasına rağmen olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını hatırlattı. Yeniden aday olabileceğinin sinyalini veren Büyükekşi, "Adaylık ihtimalim yüzde 50- 50" ifadesini kullandı. Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:

"Lig bitsin, futbol ailesinin genel beklentilerine bakalım.Kkim burada, kim değil netleşsin. Projelerimizi gerçekleştirmek için hala uygun koşullarımız var mı bakalim. Profesyonel iş hayatımda da Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığımda da koltuktan güç almak için koltuğa oturmadım, oturmam"

Süper Kupa finaliyle ilgili yaşanananlar...

Mehmet Büyükekşi, olaylı Süper Kupa finalinde yaşananlara da açıklık getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun hedef tahtasına koyulmak istendiğini kaydeden Büyükekşi, Süper Kupa finalinin planlanmasına Galatasaray ve Fenerbahçe'nin onay verdiğini kaydetti.

Büyükekşi, "Sonrasında Trabzonspor - Fenerbahçe müsabakasının ardından ‘Süper Kupa ertelensin. Avrupa’daki tüm takımların maçları ertelendi' dediler. Biz de Fenerbahçe Kulübüne ‘14 Nisan’daki Karagümrük maçınızı erteleyelim’ dedik. İstemediler. Riyad’da, Şanlıurfa’da kulüpler ne istediyse onu yaptik. Türkİye Futbol Federasyonu'nun kabahatli olduğu yer neresi?" diye sordu.

" 'Yabanci VAR’ dedİler, onu da uygulamaya başladık"

Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hayata geçirdiği tüm kararların kulüpler ile birlikte alındığına da işaret etti.

Büyükekşi, “VAR kayıtlarını açıklamaya başladık. İspanya’dan sonra ilk biz yaptık. Yarı otomatik ofsayt sistemini kulüplerimize 1 lira malİyet yaratmadan hayata geçirdik. 'Yabanci VAR’ dedİler, onu da uygulamaya başladık. Federasyonumuzu eleştirebİlecekleri ne var?" ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Derbide gözler Mert ve Livakovic'te
Yükleniyor lütfen bekleyiniz