Futbol

Celil Sağır'a jübile yapılacak

02 Haziran 2014 Pazartesi 17:02 - Son Güncelleme 02 Haziran 2014 Pazartesi 17:08

Samsunspor'un eski milli futbolcusu Celil Sağır, 23 Ağustos'ta jübile yapacak.

Bir sezon Fenerbahçe forması giyen Samsunspor'un eski milli futbolcusu Celil Sağır, 23 Ağustos'ta jübile yapacak.

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar ile Celil Sağır, Nuri Asan Tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Celil'in 23 Ağustos tarihinde jübile maçı yapacağını belirten Kar, "Samsunspor'a ve Türk futboluna senelerce hizmet etmiş kardeşimiz Celil Sağır'a veda maçı için kendisinden bize böyle bir teklif gelince, biz de seve seve kabul ettik" dedi.

Jübilenin Samsunspor şöhretler karması ile Türkiye şöhretler karması maçı olacağını anlatan Kar, "Bu maçın ardından da Samsunspor ve Gençlerbirliği hazırlık karşılaşması oynayacak. Celil bize çok büyük katkılar sağladı. Milli oyuncumuza yakışacak şekilde bir veda maçı yapacağız" diye konuştu.

Celil Sağır ise jübile maçı için Emin Kar'dan çok büyük destek gördüğünü belirtti.

Jübileye eski futbol yıldızları katılacak

Jübile maçında Samsunspor'un 1994 ve 2000 yılları arasında forma giymiş tüm oyuncularının bulunacağını ifade eden Sağır, şunları kaydetti:

"Genelde futbolu bırakan insanlar futbolun içinden kopamıyorlar. Biz de futbolun her dalında görev yapmak istiyoruz. Zamanı gelince bize hangi görev verilirse biz de elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız. Türkiye şöhretler karmasına da benim zamanımda Ümit Milli ve A Milli Takımda oynadığım Rıdvan, Tanju, Oktay, İlhan, Tümer, Bülent Korkmaz, Saffet gibi oyuncular gelecek. Onlarla ilk görüşmeyi yaptım, hepsi olumlu yaklaştı, şimdiden onlara da çok teşekkür ediyorum."

Celil Sağır'ın kariyeri

Samsunspor altyapısında yetişen Celil Sağır, 1994 sezonunda A takımda forma giymeye başladı. 6 sezon Samsunspor forması giyen Sağır, 2000 yılında transfer olduğu Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşadı. Bir sezon Fenerbahçe'de oynadıktan sonra tekrar Samsunspor'a dönen Celil Sağır, 5 sezon aralıksız kırmızı-beyazlı renkleri giydi.

"İmparator Celil" olarak tanınan Sağır, sırasıyla Malatyaspor, Çaykur Rizespor ve Tekirdağspor'da forma giydikten sonra aktif futbol hayatına son verdi.

Profesyonel futbol hayatı boyunca 299 Süper Lig maçına çıkan Sağır, 32 gol kaydetti. 1996-1997 yılları arasında 8 kez A Milli Takım formasını giyen Sağır, 9 defa da Ümit Milli Takımın formasını terletti.

Sıradaki Haber
İşte UEFA'nın Devler Ligi 18'i
Yükleniyor lütfen bekleyiniz