Futbol

"Çöl Savaşçıları"nın büyük sevinci

27 Haziran 2014 Cuma 09:56 - Son Güncelleme 27 Haziran 2014 Cuma 12:45

Cezayir tarihinde milli takımın ilk kez 2. tura yükselmesi ülkeyi sevince boğdu.

Cezayir Milli Futbol Takımı'nın Rusya ile berabere kalarak Dünya Kupası'nda ilk kez ikinci tura çıkması ülkede sevinçle karşılandı. "Çöl Savaşçıları" lakaplı Afrika ekibinin bu büyük başarısı, geç saatlere kadar kutlandı.

Cezayir'de coşku sokaklara taştı

Maçı, son dakikalarına kadar televizyondan stresle takip eden Cezayirliler, hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla sokaklara dökülerek, sevinç gösterilerine başladı. Havai fişeklerle gökyüzünü renklendiren taraftarlar, şehir merkezinde toplanıp, müzik eşliğinde dans etti.

Şehir merkezindeki kutlamaları canlı yayınlayan Cezayir televizyonu, taraftarların sevincine ortak oldu. Ülkenin çeşitli bölgelerine canlı yayınlarla bağlanan Cezayir televizyonu, sevinç gösterilerini ekrana getirdi.

Brezilya'da da doyasıya kutladılar

Cezayirli taraftarlar, maçın ardından Brezilyalıların da katılmasıyla stat çevresinde ikinci tura yükselmenin coşkusunu doyasıya yaşadılar. Takımlarının başarısını Arap ülkelerine armağan eden Cezayirliler, başta Filistin olmak üzere kutlamalarda Arap ülkelerinin bayraklarını açmaları dikkati çekti.

Maçın oynandığı Curitiba'da ikinci tur coşkusunu geç saatlere kadar yaşayan taraftarlar, Almanya ile karşılaşacak olan takımlarının başarısının devam etmesi temennisinde bulundular.

İlk defa ikinci tura çıkma başarısı gösteren "Çöl Savaşçıları" lakaplı Cezayir Milli Futbol Takımı, daha önce 1982, 1986 ve 2010'da dünya kupalarında ülkelerini temsil etmişti.

Sıradaki Haber
Şok öneri! Transfer yapmasak olur mu?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz