Futbol

Arda finalde şüpheli

18 Mayıs 2014 Pazar 00:47 - Son Güncelleme 18 Mayıs 2014 Pazar 00:54

Barcelona maçında sakatlanan Arda, Şampiyonlar Ligi finalini kaçırabilir.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 18 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan Atletico Madrid'de bir taraftan büyük bir sevinç yaşarken, diğer yandan yıldız futbolcular Arda Turan ve Diego Costa'nın sakatlıkları endişelendiriyor.

Atletico'da kulüp doktorundan yapılan açıklamada, Barcelona maçında sakatlanan her iki futbolcunun da yarın sağlık kontrolünden geçirileceği bildirildi.

Maçın 23. dakikasında kalça kemiğine darbe alan Arda'da bu bölgede bir travma olduğu, Diego Costa'da ise sağ bacağında kas zedelenmesi tespit edildiği belirtildi.
Her iki futbolcunun, 24 Mayıs'ta Real Madrid'e karşı oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde forma giymesi yapılacak kontroller sonrasında netlik kazanacak.

- Büyük kutlama Madrid'de 

Bu arada, lig şampiyonluğunu Nou Camp'ta kazanan Atletico Madrid, büyük kutlamayı Madrid'e bıraktı. Bu akşam Madrid'e dönecek ve tüm takım bir restoranda yemek yiyecek olan Atletico Madrid, yarın Madrid'deki Neptün Meydanı'nda taraftarlarıyla birlikte kupayı kutlayacak.

Nou Camp'ta saha üstünde yapılan küçük kutlamada ise Türk bayrağını omuzuna takan Arda Turan, takım arkadaşlarıyla büyük sevinç yaşadı. İspanya Futbol Federasyonu'nun şampiyonluk kupasını Nou Camp Stadı'na getirmemesi ve kupanın maç sonunda hemen Atletico'ya verilmemesi dikkati çekti. 

Nou Camp'taki 98 bin Barcelonalı taraftarın maç sonunda şampiyon Atletico Madrid'i alkışlamaları ise büyük bir centilmenlik örneği oldu.

- Taraftalar sokağa döküldü

18 yıl ardan sonra gelen şampiyonluk Atletico Madrid taraftarlarını sokağa döktü. 

Madrid sokaklarında şampiyonluğun tadını çıkaran taraftarlar, Atletico Madrid'in kupa aldığında kutlama yaptığı Neptün Meydanı'nda toplandı. Atletico Madridli futbolseverler, ellerindeki bayraklarla şarkılar söyleyip eğlendi.
Güvenlik nedeniyle Madrid'in merkezindeki bazı yollar trafiğe kapatıldı. 

Sıradaki Haber
Liverpool'un hedefindeki Türk
Yükleniyor lütfen bekleyiniz