Futbol

Asya Futbolu’nda şölen zamanı

04 Mart 2019 Pazartesi 10:19

Asya’da Şampiyonlar Ligi heyecanı başlıyor. 32 takımın mücadele edeceği büyük rekabette gözler bu kez Katar takımı Al Duhail’de olacak.

Asya’da Şampiyonlar Ligi heyecanı bugün başlıyor. 

Gözler son şampiyon Kashima Antlers’ın yanı sıra yaptığı transferlerle dikkat çeken Katar takımı Al Duhail’de olacak.

2011 yılında Katar takımı Al Sadd’ın yaşadığı zaferin ardından şampiyonluk 2014 (Sydney Wanderers-Avustralya) yılı dışında hep Japonya, Güney Kore ve Çin takımlarının oldu.

Al Duhail bu geleneğe son vermek istiyor.

Uzun yıllar Mourinho’nun yardımcılığını yapan Rui Faria’nın çalıştırdığı Al Duhail, Juventus’tan Faslı savunma oyuncusu Mehdi Benatia’yı transfer ederek dikkatleri üzerine çekti. Kulüp daha sonra tarihinin rekorunu kırarak tam 40 milyon dolara Portekiz’in Portimonense takımından Kapın kanat oyuncusu Shoya Nakajima’yı renklerine bağladı.

Nakajima, 2001 yılında Parma’dan Roma’ya transfer olan Hidetoshi Nakata’nın ardından en pahalı Japon futbolcu oldu.

Bu iki futbolcunun yanı sıra takımda Asya Kupası’nın yıldızı ve gol kralı Almoez Ali ile birlikte Assim Madibo da forma giyiyor.

Katar takımının yanı sıra Çin ve Japon kulüpleri de Avrupa’nın önemli liglerinden ciddi transferler yaptı.

Şampiyon Kasım’da belli olacak

32 takımın 8 grupta mücadele edeceği ligde ilk iki sırayı alan takımlar son 16’ya kalacak. Doğu ve Batı olmak üzere bölgesel yapılacak olan maçlar sonunda final Kasım ayında oynanacak. Şampiyon 4 milyon dolar, finalist de 2 milyon dolar alacak.

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Beckham’ın heykeli dikildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz