Futbol

Asya futbolunun yeni yıldızı: Almoez Ali

04 Şubat 2019 Pazartesi 09:27 - Son Güncelleme 04 Şubat 2019 Pazartesi 09:48

2019 Asya Kupası'nda tarih yazan Katar'da 22 yaşındaki Almoez Ali, rekorları alt üst etti. Turnuvayı gol kralı olarak tamamlayan genç futbolcudan ülkesinin beklentileri yüksek.

Katar, 2019 Asya Kupası’nda muhteşem bir performans sergileyerek şampiyonluğa ulaştı. Tarihinde ilk kez böyle bir başarıya hem de finalde Asya’nın futbol devi Japonya’yı yenerek ulaşan Katar, turnuvadaki tüm maçları kazanan ilk takım oldu, kalesinde de sadece 1 gol gördü. Tarihindeki ilk finalinde ilk şampiyonluğa ulaşan Katar’da bir futbolcu turnuva tarihine damgasını vurdu: Almoez Ali.

Finalde muhteşem bir röveşata golüne imza atan Almoez Ali, 9 golle turnuvanın gol kralı oldu. Turnuva tarihinde en çok gol atan futbolcu olan Ali, 1996’da 8 gol kaydeden İranlı Ali Daei’nin rekorunu kırdı.

Aspire Akademisi'nden çıktı



Almoez Ali, Sudan doğumlu bir futbolcu. 1996’da Sudan’ın en büyük şehri Khartoum’da doğdu. Küçük yaşlarda ailesiyle beraber Katar’a taşındı ve futbola 7 yaşında Al-Mesaimeer takımında başladı. Katar’ın büyük paralar harcayıp geliştirdiği Aspire Akademisi’nin çıkardığı en önemli isimlerinden biri haline geldi. Aspire Akademisi’nin sahibi olduğu Belçika’nın KAS Eupen takımıyla Avrupa’ya adımını atan Ali, ilk profesyonellik deneyimini ise Avusturya kulübü LASK Linz’de yaşadı. Burada sadece 7 maça çıkabildi. 2016’da Katar’a dönmeden önce İspanya üçüncü lig takımlarından Leonesa’da da bir süre futbol oynadı.

2018’de 23 Yaş Altı Asya Kupası’nda yine Felix Sanchez’in çalıştırdığı takımda turnuvanın en iyi futbolcusu seçildi. 2019 Asya Kupası’ndaki performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken 22 yaşındaki futbolcu kariyerini Katar’ın El Duhail takımında sürdürüyor. Hızlı, teknik ve fırsatçı bir forvet. Aynı zamanda kanatlarda da etkili.

2019 Asya Kupası’nın en iyi futbolcusu seçilen Almoez Ali, Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nda daha tecrübeli bir futbolcu olarak karşımıza çıkacak. Şimdiden Avrupa’nın dev kulüpleri Almoez Ali için kapıları çalmaya başladı.

Kaynak: TRT SPOR 

Etiketler : Almoez AliKatar
Sıradaki Haber
Roma ve Milan 1 puana razı oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz