Futbol

Barcelona-PSG maçındaki olaylar

12 Aralık 2014 Cuma 18:24 - Son Güncelleme 12 Aralık 2014 Cuma 18:26

Şampiyonlar Ligi maçında çıkan olaylarla ilgili soruşturma sürüyor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile Paris Saint-Germain (PSG) arasında hafta içinde oynanan maçın ardından Fransız taraftarların bıçaklanmasıyla sonuçlanan olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Nou Camp Stadı çevresinde yaşanan olayları başlattığı tahmin edilen Barcelona'nın taraftar grubunda yer alanların kimliklerinin tespit edilmesi için polisin yoğun bir çalışma yürüttüğü belirtildi. Olaylara karışanların Katalan temsilcisinin 2003'te stada girişini yasakladığı radikal taraftar grubu Boixos Noi üyeleri olduğundan ihtimali üzerinde durulduğu vurgulandı.

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şiddet ve spor birbirleriyle bağdaşmayan iki konudur. Şiddetin spor dünyasından çıkması için şimdiye kadar yaptığımız gibi futbolcularımızı eğitmeye ve çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, iki takım arasında oynanan karşılaşma sırasında yaşananlar nedeniyle UEFA gözlemcileri de rapor tuttu. Raporda, futbolcuların gözlerine lazer ışığı tutulması uygunsuz hareket olarak değerlendirildi.

İspanyol spor gazetesi El Mundo Deportivo'da yer alan haberde ise lazer ışığı tutmaları nedeniyle taraftarların maç esnasında hoparlörlerle uyarıldığı da kaydedildi.

Sıradaki Haber
"Wenger'in adı stada verilsin"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz