Futbol

Barcelona'dan 64 maç sonra bir ilk

20 Ekim 2013 Pazar 00:01 - Son Güncelleme 20 Ekim 2013 Pazar 01:33

Lige 8’de 8 ile başlayan Barcelona serisini Osasuna önünde sürdüremedi.

İspanya'da La Liga'ya 8’de 8 ile başlayan Barcelona, Osasuna deplasmanında şok yaşadı. Osasuna'dan golsüz eşitlikle ayrılan Katalanlar, bu sezon ilk puanını kaybetti. Ayrıca Barça, ligde 64 maç sonra ilk defa bir maçı gol atamadan tamamladı.

Barcelona Osasuna deplasmanından 0-0'lık beraberlikle ayrılarak bu sezon ligdeki ilk puan kaybını yaşadı.

Puyol tam 7 ay sonra sahaya ilk 11’de çıkarken sakatlıkları geçen Messi ve Mascherano ise maça yedek kulübesinde başladılar. Pique ise sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Barcelona, ilk yarı boyunca fazla etkili olamadı. Neymar'ın bireysel yetenekleri ile pozisyon arayan Barça, ilk 45 dakikada skoru değiştiremedi.

İkinci yarıda ise Barcelona, tempoyu biraz daha artırdı. 54'üncü dakikada sağ taraftan bindiren Montoya, ceza sahasına girdiği gibi arka direkteki Neymar'ın önüne bıraktı. Ancak Brezilyalı bu topa dokunamadı ve mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Dakikalar ilerledikçe, Barcelona baskısı artmaya başladı. 61'de Xavi'nin ara pasına çok iyi hareketlenen Cesc Fabregas, karşı karşıya durumda topu üstten auta yolladı. Barcelona, 64'te Adriano ve 66'da da Montoya ile gole yaklaştı. Fakat bu fırsatlardan da sonuç çıkmadı. Ve mücadelenin 68. dakikasında, sakatlığı nedeniyle bir süredir formasından uzak kalan Arjantinli süper yıldız Lionel Messi oyuna girdi. Oyuna girdikten sonra ilk tehlikesini 82'nci dakikada yakalayan Messi, Sergio Busquets'in harika pasına iyi kontrol edemedi ve bu fırsatı harcadı.

Kalan dakikalarda iki takım da golsüz eşitliği bozamadı ve Barcelona, Osasuna deplasmanında sezonun ilk puan kaybını yaşadı. Böylece Barcelona'nın ligdeki 64 maçtır gol atma serisi de son buldu. 

Sıradaki Haber
ManU'ya bir darbe daha
Yükleniyor lütfen bekleyiniz