Futbol

Beckham'dan çocuklar için manifesto gibi konuşma

21 Kasım 2019 Perşembe 11:18 - Son Güncelleme 21 Kasım 2019 Perşembe 11:23

UNICEF'in iyi niyet elçisi David Beckham, Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Çocuk Hakları oturumunda manifesto gibi bir konuşma yaptı.

Futbolun ikon ismi, dünya liderlerinin, çocukların sesine kulak vermesi gerektiğini söylerken, "Bu bir hak meselesidir" dedi.

Dünya futbolunun aykırı ismi, David Beckham. İngilizlerin efsane futbolcusu, açıklamalarıyla yine gündemde.

 Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Çocuk Hakları oturumunda konuşan Beckham, "Ben Londra'nın doğu yakasında doğdum ve hayatımın her adımımda çevremdekiler tarafından desteklendim. Ama dünyadaki bir çok çocuk benim kadar şanslı değil" dedi.

Beckham, "Yatağa karnı aç giren, basit bir aşı olamadığı için hastalıklarla boğuşan, savaşlarda ailelerini yakınlarını kaybeden çocuklarla dolu bir dünyada yaşıyoruz, bu bizim suçumuz." ifadlerini kullandı.

18 yıldır UNICEF'in iyi niyet elçisi görevini yürüten ve futbol dünyasının ikon ismi, konuşmasıyla tüm dikkatleri üstüne çekti.

Manifesto gibi olan konuşmasının gündeminde dil, din, ırk ayırt etmeksizin masum yürekleriyle dünya çocukları vardı.

44 yaşındaki eski yıldız konuşmasında dünya üzerindeki gelir adaletsizliğine ve dağılan ailelerin çocuklarının yaşadığı sıkıntılara da değindi.

Son olarak politikacılara da seslenen Beckham, "Çocukları gerçekten önemsiyor muyuz, bu yönde gerçekten yatırımlar yapıyor muyuz" diye sorarken, sözlerini de, " Bu Audrey Hepburn'ün bize 30 yıl önceden söylediği gibi bir hak meselesidir" şeklinde sonlandırdı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Modric Mbappe'yi işaret etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz