Futbol

Bergamo'da futbol geri döndü

21 Haziran 2020 Pazar 22:53 - Son Güncelleme 21 Haziran 2020 Pazar 23:27

Koronavirüs yüzünden 34 bin kişinin öldüğü İtalya'da virüsün en çok etkili olduğu kent Bergamo'ydu. 110 bin nüfuslu, en büyük temsilcisi Atalanta olan bu kent, 6 bin kişiyi virüse kurban verdi. Bugün Bergamo'da da futbol geri döndü.

Bundan neredeyse 4 ay önce Atalanta Şampiyonlar Ligi'nde Valencia'yı San Siro'da ağırladı. Bergamo şehrinden tam 40 bin Atalanta taraftarı maçı izlemeye gitti, sonrasında ise Bergamo'da 6 bin kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Bergamo'da bu kadar ölüm olmasını o maça bağlayanların sayısı bir hayli fazlaydı. Mart sonuna gelindiğinde cenazelerin bile yetiştirilemediği, huzurevleri terk edildiği için "habersiz ölülerin" olduğu kent, bugün yeni normaller kapsamında Serie A maçına ev sahipliği yaptı.

Hatta teknik direktör Gasperini de aylar sonra bir itirafta bulundu: "Evet, koronavirüs taşıyordum ve kimseye söylemedim."

Maç 4-1 Atalanta lehine sonuçlandı, formunu sürdüren Atalantalı futbolcular gol sevinçlerini ikonik bir şekilde tribünlere dönerek kutladılar. 

Peki Bergamo'da her şey normale dönebildi mi? 

İngiliz The Guardian Gazetesi, Atalantalı taraftarlarla zor günleri ve geleceği konuştu

Taraftarlara göre futbol her zaman Bergamo için birinci moral kaynağı olsa da, insanlar hala korkuyorlar. 

Mauro Ausilio, 19 Şubat'ta Valencia'ya karşı oynanan maça giden 40 bin Atalanta taraftarı arasındaydı. Ausilio, “Tarihte ilk kez kulüp Şampiyonlar Ligi'ne hak kazandı ve kaçırmak istemedik” diyor.

“Son birkaç ay hepimizi psikolojik olarak etkiledi.. Ölen insanları tanıyorum. Bu yüzden Atalanta'yı izlemek her zaman büyük bir zevk olsa da, iyi şeylerden bazıları biraz eksik.”

Diego Federici ise koronavirüs süresinde ailesini kaybetmiş. "Ekonomik nedenlerden dolayı devam etmesini anlıyorum ama bence zamanı değildi" şeklinde ifade ediyor görüşünü.

Atalanta, şehriyle birleşmiş futbol kulüplerinden biridir. Çocuklar doğduğunda, Atalanta forma seti hediye edilir. Bergamo da bugünden sonra yaşananları futbolla hafızasından silmeye çalışacak. 

İtalya'da koronavirüs ölümlerinin fazlalığı nedeniyle hükumeti suçlayan bir yapı oluştu, her gün binlerce kişi yönetime karşı dava açıyor. 

Bu grubun kurucusu Stefano Fusco ise noktayı şöyle koyuyor:

"Futbolun başlamamasını umuyordum. Çünkü futbol İtalya'da bir spor değil, bir uyuşturucu."

Sıradaki Haber
Valencia ilk yarıda işi bitirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz