TRTSPOR Logo
Blatter şikeyle mücadeleden memnun

Blatter, UEFA'nın aldığı kararlardan memnun olduğunu ve desteklediğini söyledi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Avrupa'da futbolun gelişiminin ve FIFA organizasyonlarında yer alan milli takımların gösterdikleri performansın kendisini mutlu ettiğini belirtti.

FIFA ve UEFA'nın dayanışma içinde çalıştığını ve futbolda yaşanan sorunlara çözüm bulma konusunda bu birlikteliğin çok önemli olduğunun altını çizen Blatter, "1999 yılından bu yana UEFA'ya bağlı federasyonlarla 125 FIFA projesini ortaklaşa geliştirdik" dedi.

UEFA'nın etik ve denetleme komitelerine yeni büroların eklenmesi, ırkçılık ve şike gibi sorunların çözümlenmesinde aldığı yeni tedbirlerin arkasında olduğunu belirten Blatter, "UEFA'nın özellikle şikeyle mücadelede gösterdiği büyük çabadan dolayı çok mutluyum çünkü FIFA Kongresi'nde alınan kararların ulusal takımlar düzeyinde de uygulanması gerekiyordu" ifadesini kullandı.

Başkan Blatter, futbolcu menajerleri ve üçüncü kişilerin oyuncuların ekonomik haklarından faydalanabilmesi gibi konularda da UEFA ile görüşerek ortak kararlar alınmasının önemli olduğunu da vurguladı