Placeholder Broadage Row
Bollywood'dan futbola

Hindistan Süper Ligi'nde mücadele eden NorthEast United kulübünün sahibi, Bollywood yıldızı John Abraham.

Günümüz futbolunda kulüp sahipliği oldukça revaçta. Bunlardan biri de Bollywood yıldızı John Abraham…

46 yaşındaki Abraham yaklaşık 50 filmde başrolde oynamış ve kendi filmlerini yazıp yöneten, Hindistan’ın en ünlü sanatçılarından biri.

Tabii, Abraham her zaman ünlü bir insan değildi. Hindistan’ın en büyük şehirlerinden biri olan Bombay’da büyüyen John Abraham, çocukluk zamanlarında sahnelerde olmaktan ziyade aç kalmamak için uğraşıyordu.

Kendisini “tesadüfi bir aktör” olarak nitelendiren Abraham’a Hindistan Süper Ligi’nin oluşumunda yer alma şansı teklif edildiğinde bu onun reddedemeyeceği bir fırsattı ve kendi kulübünü kurdu.

Yaşadığı yerdeki Mumbai takımına yatırım yapma şansına rağmen o bunu yapmadı ve ülkenin kuzeyindeki futbol salonlarından birinde bir kulüp kurdu. Bunu yaparken bir bölge veya şehir yerine, sekiz bölgeyi birleştiren bütün bir bölgeyi temsil eden dünya futbolundaki tek kulübü kurdu.

Kulübün adı da kuruluşuna uygun olarak NorthEast United olarak adlandırılmış. 2013 yılında kurulan kulüp Hindistan Süper Ligi’nde beş sezonu geride bıraktı ve bu yıl ilk kez play-off’a katılmaya hak kazandı.

Kulübü, eşi Priya ile yöneten Abraham “Bir gün Netflix veya Amazon’la bir film anlaşması yapıyorum, bir gün de bir oyuncu için bir kulüple anlaşma yapıyorum” diyor.

Avrupa’daki kulüp sahiplerinin takımlarının maçlarına gitmiyor olması alışılagelmiş bir durum olsa da Abraham gibi kulübü kendisi kurmuş birisinin maçlara gitmemesi oldukça şaşırtıcı. Tabii Abraham bu durumu şöyle açıklıyor:

“Çok batıl inancım var, bu yüzden maçlara gitmiyorum. İlk maçımıza gittiğimde 1-0 geri düştük. Stadyumdan çıktım ve hemen bir gol attık. O andan itibaren maçları izlememeye karar verdim.”

Abraham’ın kulübe olan yatırımı, kulübün ekonomisinden daha fazla ancak diğer kulüplerin ekonomilerine baktığınızda NorthEast United daha farklı. Milyar dolarlık kurumsal şirketlere ait olan diğer kulüplerin yanında NorthEast United bireyler tarafından yönetilen tek kulüp.

Kaynak: TRT SPOR