Futbol

Bosna Türkiye'nin desteğini bekliyor

01 Şubat 2014 Cumartesi 13:48 - Son Güncelleme 01 Şubat 2014 Cumartesi 13:52

Begiç; Türkiye'nin, Brezilya'ya gidememesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılacak olan Bosna Hersek'in Futbol Federasyonu (NSFBiH) Başkanı Evledin Begiç, Türkiye'nin Dünya Kupası'nda oynamayacağından dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Elvedin Begiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın bir krizden geçtiğini, ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticilerinin gerekli analizler yaparak, bu durumdan kurtulacağından emin olduğunu ifade etti.

''Türkiye'de kayıtlı futbolcuların sayısı, bizim nüfusumuzdan daha fazla'' diyen Begiç. bu sene Bosna Hersek'in Dünya Kupası'na katılma şansını kazandığını, ancak maalesef Türkiye'nin bunu başaramadığını söyledi.

Begiç, Türkiye'nin Dünya Kupası'nda oynamayacağından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye, büyük turnuvalarda oynamayı hak ediyor. Türkiye, futbolda kulüpler bazında çok kaliteli ve Bosna Hersek'ten çok daha iyi. Türk futbol takımlarının UEFA karşılaşmalarında elde ettikleri başarılar bunun en iyi göstergesidir. Türkiye büyük turnuvalarda oynamayı hak ediyor, biz de bunu kalbimizden istiyoruz."

Bosna Hersek Milli Futbol takımı için Türkiye'den son dönemlerde gelen destek için de ayrıca teşekkür eden Begiç, "Dünya Kupası elemelerinde Türk halkınınBosna Hersek'i desteklediğini biliyoruz ve bundan çok mutlu olduk. Bu desteği Dünya Kupası maçlarında da bekliyoruz. Türkiye'den ve bölge ülkelerinden bize gelecek olan destek, bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

Türk firmalardan sponsorluk beklentisi
Begiç, Türkiye'den taraftarların desteği dışında, BosnaHersek Milli Takımı'nın sponsor anlamında da bazı Türk firmalardan destek aldıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bosna Hersek'teki Ziraat Bank ile şu anda bir anlaşmamız mevcut, bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu anlaşmanın uzatılması konusunda banka temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, Avrupa'nın en önemli hava yolu şirketi olan THY ile de sponsorluk görüşmelerine başlayacağımızı umuyorum. Bu yönde bazı adımlar atıldı. Umarım THY de Brezilya'ya gitmemiz konusnda bize destek çıkacaktır, ayrıca ümit ediyorum ki Dünya Kupası'nın ardından da bu işbirliğimizi devam ettireceğiz."

Begiç, ülkesinin gruplardan çıkmayı başaracağını, belki de "daha büyük bir sürpriz'' yapabileceğini ifade etti. Begiç, Bosna Hersek ile aynı grupta mücadele edecek olan Arjantin'i ise Dünya Kupası'nın favorisi olarak gördüğünü söyledi.

Sıradaki Haber
ÖZET | PSG 3 puan daha "İbra" etti!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz