Futbol

Bruma imzayı attı

14 Haziran 2017 Çarşamba 18:57 - Son Güncelleme 14 Haziran 2017 Çarşamba 19:58

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Leipzig'in, Galatasaray'dan Portekizli futbolcu Armindo Bruma'yı 2021-2022 sezonu sonuna kadar renklerine bağladığı bildirildi.

Alman kulübünden yapılan açıklamada, Bruma ile Haziran 2022'ye kadar sürecek 5 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Leipzig Kulübünün sportif direktörü Ralf Rangnick, takımın oyun tarzına uyduğunu vurguladığı Bruma'nın hızlı ve teknik olarak güçlü bir futbolcu olduğunu kaydetti.

Bu tarz yetenekleri olan bir oyuncunun takıma kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti aktaran Rangnick, Bruma'nın Alman ekibinin hücumdaki opsiyonunu artıracağını belirtti.

Geçen sezon ilk kez Bundesliga'da mücadele eden Leipzig, ligi ikinci sırada tamamlamış ve gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı.

Öte yandan Armindo Bruma'nın transfer detayları belli oldu.

Galatasaray Sportif AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, Alman ekibinin Bruma için Galatasaray'a 12,5 milyon avro bonservis, 1 milyon avro da özel maç sözleşmesi karşılığı olmak üzere 13,5 milyon avro garanti ödeme yapacağı belirtildi.

Leipzig'in sarı-kırmızılı kulübe, maksimum 1,5 milyon avro olmak üzere bonus ödemeleri de yapacağı ve toplam ödemenin 15 milyon avroya ulaşabileceği aktarıldı.

Bonus ödemelerinin, Leipzig'in 2018-2019 ve 2021-2022 sezonları arasında UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 500 bin avro, aynı süreçte UEFA Avrupa Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazandığı her bir dönem için 250 bin avro, Bruma'nın forma giyeceği 25. resmi maça istinaden 250 bin avro, 50. resmi maça istinaden de 250 bin avro olarak belirlendiği ifade edildi.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Abbiati Milan'a geri döndü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz