Futbol

Çalhanoğlu coşuyor, Leverkusen kazanıyor

21 Kasım 2015 Cumartesi 19:39 - Son Güncelleme 21 Kasım 2015 Cumartesi 17:59

Bundesliga'da Çalhanoğlu fırtınası sürüyor.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 13. haftasında Bayer Leverkusen, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun bir gol ve bir asistle oynadığı maçta deplasmanda Eintracht Frankfurt'u 3-1 yendi.

Commerzbank Arena'da oynanan karşılaşmada konuk ekip Bayer Leverkusen, Javier Hernandez'in 23 ve 39. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. Eintracht Frankfurt, Slobodan Medojevic'in 45. dakikada attığı kafa golüyle durumu 2-1 yaptı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

Çekişmeli geçen ikinci yarıda milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, kaleye 18 metre mesafeden attığı golle maçın skorunu belirledi ve mücadele Bayer Leverkusen'in 3-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu sezon ikinci golüne imza atan Hakan Çalhanoğlu, 80 dakika forma giydiği maçta Javier Hernandez'in attığı ikinci golün de asistini yaptı.

Bu arada Hakan Çalhanoğlu, Bundesliga'da attığı toplam 21 golün 15'ini ceza alanı dışından kaydetti.

Bayer Leverkusen, aldığı bu galibiyetle puanını 20'ye çıkardı ve maç fazlasıyla 6. sıraya yükseldi. Eintracht Frankfurt ise 14 puanla 12. sırada kaldı.

Günün bir diğer maçında Wolfsburg, sahasında Werder Bremen'i 6-0 gibi farklı bir skorla geçti. Evinde yenilmezliğini sürdüren Wolfsburg, dün Hamburg deplasmanından 3-1 mağlup olarak dönen ve 29 puanla ikinci sırada yer alan Borussia Dortmund'un 5 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyor.

Geçen hafta Paris'te yaşanan terör saldırıları nedeniyle Bundesliga'da oynanan karşılaşmalar öncesinde statlarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Statlarda sıkı giriş kontrolleri yapılırken, burada bekletilen polis sayısı da artırıldı. Stuttgart'ın sahasında Augsburg'a 4-0 mağlup olduğu karşılaşma, stada giriş kontrollerinin sıkılaştırılmasından dolayı 15 dakika geç başladı.

Öte yandan, maçlar başlamadan önce Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Takımlar da sahaya siyah bantla çıktı.

Ligde oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Borussia Mönchengladbach-Hannover 96: 2-1

Wolfsburg-Werder Bremen: 6-0

Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen: 1-3

Köln-Mainz 05: 0-0

Stuttgart-Augsburg: 0-4

Sıradaki Haber
Souness hastaneye kaldırıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz