Futbol

Cruyff ile kıyaslanan De Jong'un idolü Messi

07 Aralık 2018 Cuma 12:57 - Son Güncelleme 07 Aralık 2018 Cuma 13:42

Dünya devlerinin kadrosuna katmak istediği Ajax'ın genç yıldızı Frenkie De Jong, Hollanda basınına konuştu. Cruyff ile kıyaslanmaktan onur duyduğunu söyleyen De Jong, "İdolüm Messi...Onu izlediğinizde, dışarı çıkıp arkadaşlarınızla futbol oynamak istediğinizi hissediyorsunuz" dedi.

Ajax futbol fabrikasının dünya futboluna sunduğu son ürün, Frenkie De Jong... Henüz 21 yaşında olan yıldızı kadrosuna katmak için Barcelona, Manchester City, Bayern Münih ve Paris Saint German gibi dünya devleri kıyasıya yarışıyor.

Hollanda futbolunun geleceği olarak anılan De Jong, kendisine yöneltilen soruları samimiyetle yanıtladı.

Yeni Johan Cruyff olarak lanse edilmesinden onur duyduğunu söyleyen genç futbolcu, "Ancak ikimizin karşılaştırılabileceğini düşünmüyorum. Çünkü o çok daha iyi ve çok daha fazla kaliteye sahipti" dedi.

21 yaşındaki sporcu, Hollanda ligininde yüzde 91.5 ile en yüksek pas isabet yüzdesi yakalayan futbolcu konumunda.

"Orta sahada kimin nerede olduğunu bilmek için onların fotoğrafını zihnimde çekmeye çalışıyorum" diyen De Jong, idolünün Messi olduğunu da söyledi.

Manchester City ve Guardiola'nın efsane Barcelona'sına hayranlığını gizlemeyen De Jong, hakkında çıkan transfer söylentilerine de açıklık getirdi.

 "Ne olacağını söylemek zor" diyen genç yıldız, "Bu sezonu Ajax'ta tamamlamak istiyorum. Sonra belki bir yıl daha kalacağım, belki gideceğim. Emin değilim" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Real Madrid, Kral Kupası'nda üst turda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz