Futbol

De Bruyne'nin gözü "en değerli futbolcu" ödülünde

03 Nisan 2018 Salı 21:21 - Son Güncelleme 03 Nisan 2018 Salı 21:24

Belçikalı futbolcu, istikrarlı oyununun kendisine ödülü getireceğini ifade etti.

Premier League'de şampiyonluğa koşan Manchester City'nin kilit oyuncularından biri olan Kevin De Bruyne, "sezonun en değerli futbolcusu" ödülünü kendisinin hak ettiğini söyledi.

Takımının ligde kaydettiği gollerden 15'inin hazırlayıcısı olarak asist krallığı koltuğunda oturan Belçikalı yıldız, bu sezon sergilediği performantan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Sezon genelinde ortaya koyduğum istikrarlı performans beni çok mutlu ediyor. Neredeyse hiçbir maçta performansım düşmedi ve düzenli biçimde takımıma katkı sağlamayı başardım. İstikrarlı oyunumla 'sezonun en değerli futbolcusu' ödülünü hak ediyorum. Bu ödüle layık görülmek hem benim hem de takımım için harika olur." değerlendirmesinde bulundu.

De Bruyne, futbolcuların oylarıyla belirlenecek bu ödül için en ciddi rakibi olarak gözüken Liverpoollu Mohamed Salah hakkında da açıklamalarda bulundu. Kaydettiği 29 golle ligin gol kralı olan Mısırlı yıldızın harika bir sezon geçirdiğini söyleyen De Bruyne, bununla birlikte ikisini gol sayısı üzerinden kıyaslamanın adil olmayacağı görüşünde. Farklı pozisyonlarda oynayan iki futbolcunun istatistikler üzerinden karşılaştırılmasının imkansız olduğunu belirten başarılı oyuncu, "Salah gol yollarında muhteşem bir oyuncu. Kendi kanadından içeri katetmeyi çok iyi başarıyor ve bu sayede birçok gol buluyor. Ancak ben bir orta saha oyuncusuyum, hatta son olarak Everton karşısında olduğu gibi bazı maçlarda defansif orta saha pozisyonunda oynuyorum. Bu durumda ben bir kanat oyuncusuyla nasıl kıyaslanabilirim? Hiçbir fikrim yok." diye konuştu.

Belçikalı futbolcu bununla birlikte bireysel ödüllerden ziyade takım başarısının önemli olduğunu ve sezon sonunda Premier League'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de şampiyonluğa ulaşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Liverpool ile eşleşen Manchester City, eşleşmenin ilk maçında çarşamba akşamı rakibiyle deplasmanında karşı karşıya gelecek.

Etiketler : De Bruyne
Sıradaki Haber
Bülent Uygun'un ekibi evinde kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz