Futbol

Del Nido istifa etti

09 Aralık 2013 Pazartesi 14:42 - Son Güncelleme 09 Aralık 2013 Pazartesi 14:46

Sevilla Başkanı, 7 yıl hapis cezası aldı, görevini bıraktı.

İspanya'nın Sevilla kulübünün başkanı Jose Maria Del Nido, kamu parasını kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında verilen 7 yıl hapis cezasından sonra ''özür dileyerek'' görevinden istifa etti.

Kulüp yönetim kuruluna istifasını sunduktan sonra basının karşısına çıkan Del Nido, ''Herkesten özür diliyorum. Hata yaptım. Daha önceden istifa etmeliydim'' dedi.

2002 yılından bu yana Sevilla Kulübü Başkanı olan Del Nido, ''Altında çalışan herkesin bu zamana kadar gösterdiği özveri, profesyonellik ve çalışkanlığı, göreve gelecek yeni Sevilla başkanı için de devam ettirmesini'' istedi.

Del Nido, yargının belirlediği tazminatı (3 milyon avrodan fazla), son kuruşuna kadar ödeyeceğini de ifade etti.

Bu arada kulüp binasında olduğu sırada, dışarıda bekleyen bir grup Del Nido'yu protesto etti. "Hırsızlar'', ''Alçaklar'' ve ''Yolsuzluk yapanlar Sevilla'dan dışarı'' yazılı pankartlar taşıyan taraftar grubu, Del Nido karşıtı sloganlar attı.

Olay

İspanya Yüksek Mahkemesi geçen hafta aldığı kararda, Marbella Belediyesi'nde yapılan yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir davadan dolayı 56 yaşındaki Jose Maria del Nido hakkında 2012 Ocak ayında verilen cezayı onamıştı. Yüksek Mahkeme, 1999 ve 2003 yılları arasında, dönemin Marbella Belediye Başkanı Julian Munoz'un belediyedeki kamu parasını kötüye kullanma girişimine Del Nido'nun da karıştığına kanaat getirmişti. Cezası kesinleşen Del Nido cezaevine girecek.

17 Aralık'ta genel kurula gidecek Sevilla'da Del Nido'nu yerine başkanlığa, şimdiye kadar başkan yardımcısı olan Pepe Castro'nun getirilmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
'Acıların çocuğu'ndan ilginç gol sevinci
Yükleniyor lütfen bekleyiniz