Futbol

Dev maç öncesi kaptanlar iddialı

14 Mayıs 2014 Çarşamba 18:00 - Son Güncelleme 14 Mayıs 2014 Çarşamba 18:32

La Liga'da şampiyonun belli olacağı maç öncesi iki takımın kaptanı konuştu.

La Liga'da şampiyonluk iddiasını son haftaya taşıyan Barcelona'nın kaptanı Xavi Hernandez, hafta sonu oynayacaklara Atletico Madrid maçına ilişkin, "Tarihi, tek bir fırsat" değerlendirmesini yaptı.

Barcelona ve Atletico Madrid takımlarının kaptanları düzenledikleri basın toplantısında iddialı konuştular.

Xavi: "Herkes bu fırsatı bekliyor"

Barcelona Takım Kaptanı Xavi Hernandez, 17 Mayıs Cumartesi günü Nou Camp'ta Atletico Madrid'e karşı oynayacakları maçın önemine dikkati çekerek, birkaç hafta önce lig şampiyonluğu umudu taşımadıklarını ifade etti.

"Her şeyin bitiğini düşündüklerini" belirten Xavi, "Her şeyi bitmiş görerek hata etmişiz ama şimdi herkes bu fırsatı bekliyor. Hata yapamayız. Takım olarak lig şampiyonluğuna layığız ama bunu göstermek lazım. Şampiyonluk opsiyonu ile son maçımızı evimizde oynamak bir ayrıcalık. Üzücü olan sezon sonuna gelip, hiçbir opsiyonunun olmamasıdır" şeklinde konuştu.

Karşılaşmada ilk golü atmanın çok önemli olduğuna vurgulayan Barcelona kaptanı, bu sezon oynadıkları 5 maçta Atletico Madrid'i yenemediklerinin bilincinde olduklarını da kaydetti.

Gabi: "Biz takım olarak bu maça hazırız"

Atletico Madrid Takım Kaptanı Gabi ise basın toplantısında, "Lig şampiyonluğu kazanılır veya kazanılır. Bu bir layık olma meselesi değildir" dedi.

Bir maçta lig şampiyonu, diğer maçta da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak gibi tarihi bir fırsatla karşı karşıya olduklarını anlatan Gabi, "Beraberlik bizim için yeterli. Akıllı olmalıyız ve belki de kaygılı olacak bir Barcelona'ya karşı oynamasını bilmeliyiz. Biz takım olarak bu maça hazırız. Sezon boyunca oynadığımız 5 maçta bunu gösterdik" diye konuştu.

Her sonuca rağmen bu sezon önemli işler başardıklarını savunan Gabi, "Hem Real Madrid hem de Barcelona, Atletico Madrid'in yerinde olmak ister. Örnek bir takım olduk. Uzun zamandır elde edilemeyen takım kimliğine kavuştuk" şeklinde sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Mancini'ye UEFA'dan övgü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz