Futbol

Diego Costa'ya tepki bitmiyor

15 Kasım 2013 Cuma 15:47 - Son Güncelleme 15 Kasım 2013 Cuma 15:49

Brezilya'da, Diego Costa karşıtı kampanya başlatıldı.

Atletico Madrid'de forma giyen, hem Brezilya hem de İspanya vatandaşlığı bulunan Diego Costa'nın İspanya Milli Takımı'nı tercih etmesine Brezilyalıların tepkisi sürüyor.

Ülkedeki bir otomobil markası, Costa'nın adını kullanarak bir reklam kampanyası başlattı. Firma, gazeteye verdiği Brezilya bayrağındaki sarı ve yeşil renklerin yer aldığı ilanda, ''Diego Costa'dan farklı olarak bu araba, Brezilyalılara tamamen gurur veriyor'' ifadesini kullandı.

Firma yetkilileri, Costa karşıtlığını argo ifadelerin yer aldığı kampanyalarla ülke radyolarına da taşıdı. Radyolardaki söz konusu kampanyada, FIFA 2014 Dünya Kupası finalinin Brezilya ile İspanya arasında oynandığı mizanseni kuruluyor. Maçı anlatan spiker, Costa'nın İspanya adına penaltı kaçırmasının ardından tribünlerin futbolcu karşıtı argo tezahüratlar yaptığını aktarıyor.

Brezilya doğumlu Diego Costa, mart ayında Brezilya Milli Takımı'nın iki hazırlık maçında oynamıştı. Temmuzda İspanyol vatandaşlığına da geçen Costa, İspanya'dan gelen teklif üzerine İspanya Milli Takımı'nı seçtiğini duyurmuştu.

Costa, İspanya'nın bu hafta sonu oynayacağı iki hazırlık maçının kadrosuna ilk kez çağırılmasına rağmen yaşadığı sakatlıktan dolayı kadrodan çıkarılmıştı.

Sıradaki Haber
(VİDEO) Güney Afrika'ya şike sorusturması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz