Futbol

Dünya Kupası'nın en istikrarlı takımları

22 Kasım 2013 Cuma 12:07 - Son Güncelleme 22 Kasım 2013 Cuma 12:11

Son beş Dünya Kupası'na 60 farklı takım katılma hakkı elde etti.

FIFA Dünya Kupası'na 1998-2014 yılları arasında 60 farklı takım katılma hakkı elde ederken, Türkiye, bu dönemde yer alan 5 organizasyonun sadece birine katılma hakkı kazanan 20 takım arasında yer aldı.

Düzenlenen son 5 FIFA Dünya Kupası organizasyonuna 60 farklı takım katıldı.

- Kupanın en istikrarlı 11 takımı

2014 Dünya Kupası'nın düzenleneceği Brezilya dışında, Arjantin, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya ve Güney Kore düzenlenen son 5 Dünya Kupası'nın tamamında yer alarak en istikrarlı takımlar arasına girdi.

Türkiye, düzenlenen son 5 organisazyon arasında sadece Güney Kore ve Japonya'nın evsahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupasına katılırken, bu turnuvada dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Türk Milli Takımı'nın dışında 1998-2014 yılları arasında düzenlenen şampiyonalara bir kez katılan takımlar arasında Angola, Avusturya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Çek Cumhuriyeti, Jamaika, İrlanda, Fas, Norveç, Romanya, Togo, İskoçya, Yeni Zelanda, Slovakya, Ukrayna, Trinidad Tobago, Senegal ve Kuzey Kore bulunuyor.

- Kupanın sürprizleri Paraguay ile Bosna Hersek'ten

FIFA 2014 Dünya Kupası'nın en büyük sürprizlerini ise son 4 turnuvaya katılmasına rağmen Güney Amerika grubunda sonuncu olarak Brezilya vizesi alamayan Paraguay ile şampiyonaya ilk kez katılma başarısı gösteren Bosna Hersek yaptı.

- 8 yeni takım geliyor

2014 Dünya Kupası'na katılacak 32 takımın 24'ü, önceki şampiyonada da yer aldı.

Brezilya'daki organizasyonda İran, Bosna Hersek, Ekvador, Hırvatistan, Kosta Rika, Belçika, Kolombiya ve Rusya futbolseverlerin izleme fırsatı bulacağı yeni takımlar olacak. 

Etiketler : Dünya Kupası
Sıradaki Haber
Ronaldo'dan anlamlı bağış
Yükleniyor lütfen bekleyiniz