Futbol

El Clasico'da 180. randevu

28 Şubat 2020 Cuma 15:30 - Son Güncelleme 28 Şubat 2020 Cuma 15:38

La Liga'nın 26. haftasında 1 Mart Pazar günü oynanacak Real Madrid-Barcelona (El Clasico) maçı, dünyanın en fazla takip edilen sportif etkinliklerinden biri olmayı sürdürüyor.

La Liga ve UEFA'nın istatistiklerine göre, dünyada 650 milyondan fazla izleyiciyi televizyonları karşısına çeken El Clasico'yu, izlenme oranı açısından sadece FIFA Dünya Kupası finali ve Olimpiyat Oyunları'nın açılışı geçiyor.

İspanya'da 1. ve 2. lig futbol kulüplerinin bağlı bulunduğu La Liga kurumu da El Clasico'ya yönelik ilgiyi üst düzeyde tutmak için Madrid'deki merkez ofisinde yabancı basın mensuplarına özel bir etkinlik düzenledi.

İlk defa El Clasico öncesi yabancı basını davet eden La Liga, 182 ülkede canlı izlenen bu karşılaşmaların, Şampiyonlar Ligi finallerini bile geride bırakan bir organizasyon olduğuna vurgu yaptı.

La Liga Başkanı Javier Tebas, "La Liga her yıl daha da rekabetçi oluyor ve bu bizim için çok önemli. Ama El Clasico maçın da ötesinde, bir gösteri. Herkes çevresindekine 'El Clasico'yu kiminle izleyeceksin?' diye sorar. Futbolseverleri birleştiren bir karşılaşma ve futbolun güzelliğini en iyi gösteren maçlardan biri." şeklinde konuştu.

"Katalonya, İspanya'dan ayrılmayı istiyor. Gelecekte El Clasico'suz bir La Liga olabilir mi?" sorusuna Tebas, "Katalonya, İspanya'dan gitmeyecek. Böyle bir şey bizi endişelendirmiyor, çünkü gitmeyecek. El Clasico, her zaman sportif bir rekabettir." cevabını verdi.

La Liga büyükelçilerinden Fernando Morientes ve Luis Garcia da pazar günkü maç öncesi her iki takımın durumunu değerlendirdi.

Eski Real Madridli futbolcu Fernando Morientes, "Madrid'in kazanmaya daha fazla ihtiyacı var. Ya kazanmalı, ya da kazanmalı." derken, eski Barcelonalı futbolcu Luis Garcia da, "Bu tip maçlarda atmosfer tamamen farklı oluyor. İstatistikler ya da bir önceki maçta ne sonuç aldığın önemli değil. Sahaya çıkınca her şey değişiyor. El Clasico, en üst düzey rekabet ve büyük futbolcular demek." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Real Madrid-Barcelona maçı öncesinde Morientes 2-1, Garcia 1-2, Tebas ise 2-2 skor tahminlerinde bulundu.

El Clasico'da 180. randevu öncesi istatistikler

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak El Clasico öncesinde istatistikler eşitliği gösteriyor.

La Liga'da şimdiye kadar 179 kez oynanan El Clasico'da Real Madrid ve Barcelona'nın 72'şer galibiyetleri bulunurken, 35 maç beraberlikle sonuçlandı.

Ligde geride kalan 25 haftada zirvede tek başına kalan iki takımdan Barcelona 55 puanla lider olurken, Real Madrid 53 puanla ikinci sırada yer alıyor. En yakın takipçileri Atletico Madrid ve Sevilla'nın ise 43'er puanları bulunuyor.

Şampiyonluk yarışında 33 kez ile Real Madrid'in üstünlüğü olmasına rağmen, son yıllarda başarılı bir grafik yakalayan Barcelona, 26 şampiyonlukla aradaki farkı 7'ye indirdi. Barcelona, ligde Real Madrid'e karşı oynadığı son 11 karşılaşmanın 8'ini de kazanma başarısı gösterdi.

La Liga'da 18 golle bu sezon gol krallığı yarışında önde olan Barcelonalı Lionel Messi, aynı zamanda 26 golle El Clasico tarihinin en fazla skor üreten futbolcusu ünvanını da elinde bulunduruyor.

Real Madrid kaptanı Sergio Ramos ise El Clasico tarihinde en fazla forma giyen (42 kez) ve en fazla kırmızı kart gören (5 kez) futbolcu istatistiklerinde ilk sırada yer alıyor.

El Clasico'nun 180. randevusuna ev sahipliği yapan Real Madrid, oynadığı son iki resmi maçı da kaybetti. Madrid, ligde deplasmanda Levante'ye 1-0, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında da sahasında Manchester City'e 2-1 yenildi. Barcelona ise sahasında Eibar'ı 5-0 yenip, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Napoli ile 1-1 berabere kaldı.

Dev maç öncesi Real Madrid'de Marco Asensio ile Eden Hazard, Barcelona'da ise Luis Suarez, Ousmane Dembele, Sergi Roberto ve Jordi Alba'nın sakatlıkları bulunuyor. 

Kaynak: AA 

Sıradaki Haber
Valencia'dan koronavirüs tedbiri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz